Weekoverzicht

Deze week op Steam: Bulletstorm, Yooka-Laylee, Crawl en meer

Ook White Noise 2 en Playerunkown's Battlegrounds

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Tegenwoordig komt er een stortvloed van games uit op Steam: in 2016 alleen kwamen er al 4.207 uit en in 2017 lijkt dit niet te gaan veranderen. Als pc-gamer wordt het steeds lastiger om het koren van het kaf te scheiden, dus hebben wij een filter gemaakt van recente games die wellicht interessant zijn om naar te kijken.

Crawl - 11,99 euro

De dungeon crawler Crawl is een uitstekende partygame die tot wel vier spelers lokaal speelbaar is. Drie spelers kruipen in de huid van verschillende soorten monsters, waaronder Gabe Newell, en moeten de speler die als held gekozen is het leven zuur maken. Het monster dat de held als eerst afmaakt wordt vervolgens de held en moet strijden tot het laatste gevecht tegen de eindbaas die bestuurd wordt door drie spelers. Crawl staat garant voor hectische en uitdagende multiplayerplezier.

Playerunknown's Battlegrounds - 29,99 euro

Playerunknown's Battlegrounds is een realistische third-person shooter die zich afspeelt op een enorm eiland waar gestreden wordt om als laatste overeind te blijven staan. De game wordt ontwikkeld door Battle Royale-modmaker Brendan Greene en bevat intense multiplayermomenten. Spelers strijden tegen elkaar om wapens en voorraden te lokaliseren. Geïnteresseerden kunnen alvast vroegtijdig toegang krijgen tot de game. Een releasedatum voor de volledige versie is nog niet aangekondigd.

Bulletstorm: Full Clip Edition - 45,99 euro

Bulletstorm: Full Clip Edition kwam in 2011 al uit op de Xbox 360, PlayStation 3 en pc. Hoewel de game des tijds zeker de moeite waard was en in de smaak viel bij spelers en critici lieten de verkoopcijfers wat te wensen over voor Epic Games en EA. Gearbox heeft het roer overgenomen en de game geremastered en opnieuw uitgegeven. De game bevat alle dlc en voor 4,99 euro extra kunnen spelers genieten van oneliners met de enige echte Duke Nukem. Verder speelt de game precies zoals het origineel en kunnen spelers de meest krankzinnige manieren bedenken om vijanden een kopje kleiner te maken. Lees hier onze review van het origineel.

Bulletstorm

White Noise 2 - 9,99 euro

White Noise 2 is het vervolg op White Noise Online. De horror/adventure-game heeft een beklemmende sfeer en zet één speler tegenover een team van vier. Een speler is een bloeddorstig wezen die het onderzoekersteam probeert op te eten. Het onderzoekersteam moet acht tapes vinden, voordat het wezen hen vindt en opeet. Goed teamwork en zuinig omgaan met je batterij is een vereiste, want zonder zaklamp heeft het monster je zo gevonden. In het geval dat teamgenoten dood zijn kunnen ze nog steeds goed van pas komen door als een geest de overlevende spelers te hulp te schieten.

Yooka-Laylee - 39,99 euro

Toen Yooka-Laylee in 2015 werd aangekondigd deed het de harten van zoveel gamers sneller kloppen. Gamers die Banjo-Kazooie een warm hart toedragen kregen eindelijk een spiritueel vervolg op een serie die zo geliefd is bij zoveel mensen en als dat niet genoeg was werd Yooka-Laylee ook nog eens ontwikkeld door ex-medewerkers van Rare. Vanaf nu kunnen spelers op avontuur gaan met Yooka en Laylee. Los puzzels op, ga platformuitdagingen aan en versla gedenkwaardige personages in Yooka-Laylee. De review van de consoleversie kun je hier lezen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Dreamfall Chapters voor consoles krijgt releasedatum en trailer Duitse streamers moeten vanwege mediawet licentie kopen van maximaal 10.000 euro
2

Reacties op: Deze week op Steam: Bulletstorm, Yooka-Laylee, Crawl en meer

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  warcryptic

  • 12 april 2017 16:14
  Hierbij nogmaals de vraag of er een revisie komt op de review van Yooka Laylee?
  Ik vind dit persoonlijk echt slecht van reviewers in het algemeen dat er nog steeds bijna nergens reviews aangepast worden wanneer de min punten worden aangepakt zelfs voordat de game echt released werd.

  Zelfs daarna zou ik een revisie op reviews waarderen aangezien ik soms ook spellen niet koop om iets wat later gefixed is waarvan ik niet weet dat dit het geval is. Bijvoorbeeld Just Cause 3, heeft deze versie nog steeds framedrops op ps4?

  Gamer.nl en alle andere reviewers hebben wel zeker invloed op verkopen, en zo'n onnodig negatieve review heeft er meer invloed op mensen dan we willen. Vooral voor indie / kleinere developers

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  JVSpro

  • 13 april 2017 10:57
  @warcryptic Klinkt opzich ook wel logisch, zeker als er veel tijd tussen review en release zit. Wat eigenlijk niet zo hoort te zijn (voor mijn gevoel althans), maar absurd veel voorkomt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.