Weekoverzicht
Smartphone update

Smartphone Update - Onze selectie voor deze week

Fire Emblem, Lords of the Fallen en meer.

Geschreven door Jacco Peek op
Terwijl de 3DS het nog steeds goed doet, zet zelfs Nintendo in op de mobiele markt. Dit is natuurlijk meer dan logisch, aangezien vrijwel iedereen tegenwoordig een smartphone in de broekzak heeft om elk vrij moment te kunnen besteden aan aan gamen. Hoewel de apparaten in een stijgende lijn krachtiger worden, blijft het lastig om tussen de stortvloed van uitgebrachte games kwaliteit te vinden. Deze update dient als filter voor welke games de moeite waard zijn.

Fire Emblem Heroes

Prijs: Gratis met in-app aankopen

Ondanks dat deze titel vorige week al uitkwam, kunnen we er niet omheen. Op de eerste dag werd de game al twee miljoen keer gedownload en bracht hij bijna drie miljoen dollar op aan in-game aankopen. Deze free-to-play Fire Emblem is in samenwerking met Intelligent Systems gemaakt, waardoor het in de basis zeer trouw blijft aan de verslavende strategische gameplay van de hoofdserie. Door middel van een random drop-systeem is het mogelijk om bekende heroes van verschillende ranks te verdienen uit alle games. De mooie animaties en bekende gezichten geven de game een premium-feel, en spelen zonder je portemonnee te openen is prima te doen. Erwin beloonde de game met een 8.

Beschikbaar voor iOS en Android

fire emblem heroes

Strange Telephone

Prijs: 3,99 euro

Strange Telephone is een unieke point-and-click adventure uit Japan. Hoofdpersoon Jill raakt opgesloten in een kamer en ontmoet daarbij de mysterieuze zwevende telefoon, die heel toepasselijk Graham is genoemd. Door bepaalde nummers te bellen bij puzzels, ontdekt Jill de wereld om uiteindelijk te kunnen ontsnappen. In elk nieuw deel zijn weer key items te vinden om verder te komen in de game.

Beschikbaar voor iOS en Android

Lords of the Fallen

Prijs: 10,99 euro

Lords of the Fallen is een bikkelharde game zoals Dark Souls dat is. Iedere stap die je in deze actie-RPG maakt moet worden afgewogen tegen de mogelijke gevolgen. Het origineel werd in 2014 aardig ontvangen op de consoles en daarom is er nu ook een mobiele versie uitgebracht die veel weg heeft van Infinity Blade. Door middel van te swipen moet men één-op-één gevechten aangaan met zelfgecreëerde personages. Ook komt er een interessant crafting-element voor wapens en armor bij kijken, waardoor het jammer is dat de game zo prijzig is.

Beschikbaar voor iOS en Android.

Book of Unwritten Tales 2

Prijs: 4,99 euro

Book of Unwritten Tales 2 is wederom een point-and-click adventure, die uit wordt gegeven door Deep Silver en al eerder verscheen op de consoles en pc in hoofdstukken. De kracht van deze geprezen serie ligt in de uitstekende ingesproken stemmen en creatieve grafische stijlen, die gedurende de game wisselen. Ook zijn er talloze referenties naar films en games, zoals Portal, Lord of the Rings, The Elder Scrolls en Monsters Inc. Daarnaast zijn de puzzels ook nog eens uitstekend, wat de game zeker 4,99 euro waard maakt.

Beschikbaar voor iOS en Android

Voyageur

Prijs: 3,99 euro

Deze laatste game is er zo eentje die niet vaak verschijnt. Voyageur is een tekst-adventure die je in de schoenen van een ruimtevaarder plaatst en je vervolgens een hele wereld voor wezens en planeten laat ontdekken. Je kunt onderdelen kopen, gesprekken aangaan en nieuwe crewleden rekruteren of zelfs te werk gaan als smokkelaar. Mits je hierbij rekening houdt met het feit dat je onderdelen van je schip moet vervangen om verder te komen en dat na een flink aantal uren spelen de planeten ietwat op elkaar gaan lijken, is Voyageur een unieke game die uitstekend is voor de smartphone.

Beschikbaar voor iOS en Android.

Zelf nog een goede smartphonegame aan het spelen? Laat het weten in de reacties!

Dit artikel delen:

Lees meer

Miyamoto en Aonuma beantwoorden 51 Zelda-vragen Hitman-ontwikkelaar werkt aan nieuwe IP
0

Reacties op: Smartphone Update - Onze selectie voor deze week

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.