Weekoverzicht
gamereleases juli

De gamereleases van juli 2018

Fris, fruitig en vol reusachtige ratten

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
De zomervakantie is deze maand volop aan de gang is. En wat doe je dan met al die vrije tijd? Juist, gamen! Hier zijn de belangrijkste releases van de maand op een rijtje gezet.

3 juli

Red Faction: Guerilla Re-Mars-tered - pc, PlayStation 4, Xbox One

De remaster van de Xbox 360-, PS3- en pc-game uit 2009 verschijnt al over een paar dagen. De game van ontwikkelaar THQ Nordic ondersteunt 4K-resolutie en heeft natuurlijk betere graphics.

De game is een third-person shooter in een open wereld en de speler bestuurt een personage genaamd Alec Mason. Hij moet de Red Faction helpen met het uitroeien van het regime van Earth Defense Force (EDF). Dit alles speelt zich af op Mars.

Het origineel kreeg van een 8, omdat er volgens onze redacteur Michel een dwang bleef om de game "weer op te starten en nog meer kapot te maken". Toen merkte onze redacteur al op dat de game “grafisch niet al te bijzonder” is. Misschien brengt de remaster daar verandering in.

10 juli

Defiance 2050 - PlayStation 4, Xbox One, pc

Defiance 2050 is een free-to-play mmo shooter voor de pc, PS4 en Xbox One. Het is een verbeterde versie van de eerder uitgekomen game van de ontwikkelaar Trion. Deze game kwam in 2013, maar zoals onze redacteur Harry Hol zegt in een review was de game bedolven met technische problemen, zoals een slechte framerate.

Deze nieuwe game van Trion speelt zich af twintig jaar na de Arkfall. Een catastrofaal event, dat eindigde in een oorlog tussen de aliens, genaamd Votans en de mensheid. De Votans kwamen naar de aarde om de planeet te koloniseren, maar wisten daarbij niet dat het al bewoond was door de mensheid.

11 juli

Warhammer: Vermintide 2 - Xbox One

Warhammer: Vermintide 2 speelt zich af in het universum van Warhammer. Ondanks hun laffe en verraderlijke aard zijn de Skaven teruggekeerd om opnieuw te proberen de bovenwereld te veroveren. De helden van Übersreik keren terug om de plaag weer in de kiem te smoren.

Het vervolg van Warhammer: Vermintide is, net als zijn voorganger, gebaseerd op een klassensysteem waarin iedereen een andere rol vervult in het team. Spelers vechten tegen Skaven en, sinds het tweede deel, ook Chaos-krijgers om de veroverde stad Helmgart uit de ratachtige klauwen van hun onderdrukkers te wrikken.

13 juli

Octopath Traveler - Nintendo Switch

Acht verhalen, één game. Octopath Traveler is het verhaal van acht personages die elk hun eigen motivaties hebben om op avontuur te gaan. Dit doen ze in een fantasy-wereld met een bijzondere, grafische stijl.

Spelers kunnen de acht verhalen allemaal individueel spelen, maar af en toe raken ze ook met elkaar verwoven. Dan kunnen personages waar fans al kennis mee hebben gemaakt in andere delen van het verhaal toevoegen aan de party, waarna de personages samen kunnen werken. Iedereen heeft zijn eigen speciale krachten die tijdens gevechten, maar ook bij het verkennen van de wereld gebruikt kunnen worden.

Captain Toad: Treasure Tracker - Nintendo Switch, 3DS

Men heeft al van de demo kunnen genieten, maar Captain Toad verschijnt 13 juli in zijn volledigheid naar de Nintendo Switch en 3DS. Het schattige personage begeeft zich in deze 3D platformer in allerlei puzzels die hij moet oplossen. In eerste instantie verscheen de game op de Wii U in 2014, maar nu wordt de game geport naar de Nintendo Switch en 3DS.

Joe van Burik gaf in zijn review Captain Toad voor de Wii U een 8 en prees de game voor de toffe en gevarieerde levels. Nu komen er nog nieuwe levels naar de game. Zo zijn er levels die gebaseerd zijn op Super Mario Odyssey-levels, zoals Tostarena en Fossil Falls.

Er is wel wat verschil tussen de 3DS- en de Switch-versies. Zo kan men op de Switch met een vriend spelen, door een set Joy-Cons te delen. De 3DS heeft dan weer stereoscopisch 3D visuals en touch-screen controls.

All-Star Fruit Racing - pc, PlayStation 4, Nintendo Switch

In deze Mario Kart-achtige game kan men met fruit gooien in plaats van schilden. Ook kan de 'juicer' ingezet worden waarmee verschillende soorten fruit worden gecombineerd om een power-up te activeren.

Spelers nemen het tegen elkaar op tijdens vijf verschillende seizoenen die elk hun eigen wereld hebben. Daarnaast kunnen karts ook naar eigen smaak worden aangepast.

De game is losjes gebaseerd op de bekende film Wreck-It Ralph, waar een race voorkomt met eenzelfde soort stijl met een snoepgoed-thema.

17 juli

Sonic Mania Plus - PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One

Sonic the Hedgehog komt terug met Sonic Mania Plus. Spelers rennen, rollen en vliegen hun weg door verschillende levels om ringen te verzamelen en een stokje te steken voor de plannen van de gemene Dr Robotnik.

Sonic Mania Plus is een 2D platformer zoals vanouds. Het is een definitieve versie van Sonic Mania, die in augustus 2017 in de schappen verscheen. Wel maakt deze versie het mogelijk voor maximaal vier spelers om samen te werken in Sonics avonturen.

24 juli

Mega Man X Legacy Collection 1 + 2 - pc, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One

De gehele X-series komt naar de Nintendo Switch, pc en PS4. Dit is inclusief Mega Man X tot en met Mega Man X8. De collectie heeft ook verscheidenheid aan game art, oude trailers nostalgie en, merchandise galerijen. Daarnaast heeft het een anime-film, genaamd The Day of Sigma. Deze korte film speelt zich af net voor de gebeurtenissen uit de eerste Mega Man X en draait om de slechterik Sigma.

No Man's Sky - Xbox One

Hoewel No Man's Sky in 2016 al uit kwam voor pc en PlayStation 4 is de Xbox One nu pas aan de beurt. En waarom ook niet? De ruimte is groot genoeg.

No Man's Sky is een gigantische game vol verkenbare planeten. Spelers kunnen rondvliegen in hun ruimteschip en landen waar ze willen om te verkennen of om grondstoffen te verzamelen.

26 juli

The Banner Saga 3 - pc, PlayStation 4, Xbox One

Het derde en laatste deel van The Banner Saga sluit het verhaal af van een groep Vikingen. Ragnarok is begonnen en iedereen moet vechten om te overleven. "De wereld is aan het breken."

The Banner Saga is een gameserie met tactische, beurtelingse gevechten op een grid. Ook bevat de game impactvolle keuzes die het verhaal en de personages in de games beïnvloeden. Hoe overleef jij de viking-apocalyps?

Deze maand verschijnen onder andere ook: Mushroom Wars 2 (5 juli, Nintendo Switch),Bomb Chicken (12 juli, Nintendo Switch), The Walking Dead: Our World (12 juli, Android, iOs), Pool Panic (19 juli, pc, Nintendo Switch), Candle: The Power of the flame (26 juli, Xbox One), Titan Quest (31 juli, pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch), Call of Duty: WW2 - United Front (juli, pc, Xbox One)

Dit artikel delen:

Lees meer

Kojima Productions geeft cryptische hints over Death Stranding op Twitter Servers PS3-game Starhawk zijn voorgoed offline
13

Reacties op: De gamereleases van juli 2018

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • PhydomiR

  • 1 juli 2018 12:58
  Nog genoeg in het backlog maar over twee weekjes zeker Octopath Traveler aanschaffen. Rest is niet zo interessant imho.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • rashura

  • 2 juli 2018 17:17
  @PhydomiR Couldn't agree more

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Killionaire

  • 1 juli 2018 13:51
  13 juli

  EARTHFALL - PS4

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • daftmark18

  • 1 juli 2018 16:20
  Sonic en Mega Man komen mijn kant op😃

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Mrhotshot85

  • 1 juli 2018 16:37
  No Man's Sky… dat ze die game uberhaupt nog op de Xbone durven uit te brengen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Joooooop

  • 1 juli 2018 19:57
  @Mrhotshot85 want? Hij schijnt met alle updates een prima game te zijn hoor.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • rpenning

  • 2 juli 2018 10:14
  @Mrhotshot85 ik ben zeker benieuwd wat de nieuwe update gaat brengen

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Oxymorphone

  • 1 juli 2018 17:01
  Eindelijk, MegaMan :D

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Agent 4125

  • 1 juli 2018 18:30
  Geen liefde voor Red Faction? Vond ik destijds best wel tof. Was alleen iets mis met de moeilijkheidsgraad volgens mij. Normal te makkelijk, hard bizar moeilijk dacht ik.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Mr. Harrow

  • 1 juli 2018 21:56
  @Agent 4125 Red Faction lijkt me idd wel interessant. Vond het toen erg leuk. Weet niet of dat nu nog steeds het geval is. Van die moeilijkheidsgraad kan ik me niets meer herinneren.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • GoRightAhead

  • 1 juli 2018 22:37
  Ik ben wel geïnteresseerd in Captain Toad: tresure Tracker. Is deze game aan te raden als ik van puzzelen houd? O is dit meer voor jonge spelers bedoeld en is er voor mij weinig uitdaging in te vinden?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Quintex

  • 1 juli 2018 22:49
  @GoRightAhead Verwacht niet de meest uitdagende puzzels, maar wel alsnog een hele prettige game. Probeer de demo even.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • clandestine666

  • 2 juli 2018 12:13
  @GoRightAhead Het is een erg vermakelijke puzzelgame, speel m nu op de Wii U. Écht moeilijke levels ben ik nog niet tegen gekomen, maar hij wordt langzaam aan al wat lastiger. Ga je voor alle geheimen zoals de gold mushrooms dan zit er zeker genoeg uitdaging in.

  Aanradertje!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.