Ik ga wat dingen schrijven over XLA arcade games in kort maar krachtige alinea's. Zo kan je snel kijken welke alinea interessant is en hoef je niet alles te lezen. Dit omdat ik het idee heb dat userdocs de laatste tijd niet of maar voor de helft gelezen worden.

Mijn favoriete XLA games 1. Castlevania Symphony of the Night:

ik heb de 2d Castlevania games altijd al erg leuk gevonden en dit spel wordt gezien als de beste Castlevania game ooit gemaakt. Hij kwam oorspronkelijk uit op de Playstation en werd later volop geprezen in retro reviews. Op XLA staat een heerlijke HD versie van dit spel die op het vlak van Gampelay en muziek een kunstwerk is. In de Castlevania game speel je met een charismatische held in de middeleeuwen waarin je graaf Dracula moet vermoorden. Dit brengt je dan in een kasteel vol geheime ruimtes en kamers. Castlevania games kenmerken zich door een hele mooie sfeer waarin je vaak door de mooiste kastelen loopt.

2. Castle Crashers:

ik las gisteren al dat dit spel gezien wordt als de beste XLA van 2008 en ik kan alleen maar zeggen dat ik het daar mee eens ben. Dit spel ziet er leuk uit en hij speelt heerlijk (verslavend) weg. Het spel pak je lekker makkelijk en snel op om vervolgens heel lang te spelen. Ondanks dat het online heel lang alles behalve goed werkte was het altijd leuk om met 2-4 spelers in co-op aan de slag te gaan. Dit spel heeft actie en leuke ouderwetse poep & plas humor.

3. Aegis Wing:

Een typisch arcade achtig spel dat naarmate je het meer speelt zijn ware gezicht laat zien. Als je dit spel op normal speelt zul je het zien als een normale side scrolling arcade game waarbij je vijandelijke dingen kapot schiet. Maar zodra je het op Insane gaat spelen wordt het daad werkelijk leuk. Je bent snel dood waarna je het hele level overnieuw moet spelen. Aegis Wing kan je in co-op spelen en leent zich erg goed voor dance/ trance achtige muziek ter achtergrond ondersteuning. Lost but not least (was/is) dit spel ook nog eens gratis te downloaden in de USA!

4. Worms:

Ondanks dat deze Worms niet zoveel wapens heeft als Worms 2 is het wel echt Worms. Om de beurt een wapen kiezen en binnen een minuut bepalen hoe je de wormen van het andere team maximale schade kan uitdelen. Het is ouderwetse (retro) fun waarbij je kan knallen online/ offline kan knallen tot en met 4 spelers.

5. Banjo Kazooi:

Dit spel wordt wat later vernoemd maar is zeker niet de minste. Voor degene die de N64 hebben gespeeld kan ik alleen maar vermelden dat het grafisch is opgepoetst en aan de rest kan ik vertellen dat het heerlijke ouderwetse platform fun is. Je speelt met een aap en een vogel en bent vooral bezig om in leuke thematische werelden kleine opdrachten uit te voeren en puzzelstukjes te verzamelen. Laat je op afstand houden door dit stuk tekst, Banjo Kazooi is een heerlijk spel waarvan je de trial wel moet downloaden.

6. Sonic the Hedgehog 1/2: de betere Sonic games en Sonic games zoals ze horen te zijn. 2d snelle platform games met heerlijke muziek.

Ik heb ook nog vele andere XLA games maar de games hierboven springen er voor mij toch bovenuit. Een snelle blik op XLA geeft je mogelijk de indruk dat er niks is maar even verder kijken laat zien dat er ontzettend veel goede games te vinden zijn.

XLA games waar ik naar uit kijk 1. Worms Armageddon: eindelijk een worms game met alle wapens, dit spel is al aangekondigd maar ik vraag me af wanneer hij nou komt. Liever gisteren dan vandaag als het aan mij lag. Ik wil lekker veel maps+ wapens en een goede online ondersteuning. Worms speelt gewoon lekker weg. 2. Banjo Tooie: na het heerlijke Banjo Kazooie waarin ik alles heb verzameld wat je maar kon verzamelen is het tijd voor het vervolg. De release zou ergens in April zijn maar ik kan niet wachten. Hup, uitbrengen die game en snel. 3. Castle Crashers 2: heeft ook weinig tekst nodig, Castle Crashers 1 was vet en er kan best nog een sequel worden gemaakt. Wat extra levels en meer van hetzelfde is iets dat ik met veel plezier een 2de keer doe.

4. En dan zijn er nog een aantal oude games die ook als XLA mogen worden uitgebracht( Diablo 2?/ Starcraft 2? Jazz Jack Rabbit 1/2 + expansions? GTA 2? en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het spreekt voor zich dat ik geen toelichting geef omdat de namen al voor zich spreken.