Binnenkort heb ik (eindelijk) een Xbox 360! Daarom leek het me wel leuk om een tweedelige Xbox 360 Special te schrijven. In de eerste (deze dus) vertel ik wat mijn verwachtingen van de Xbox 360, de controller, de games etc. zijn. In het tweede gedeelte, dat waarschijnlijk over een paar weken komt, kijk ik of die verwachtingen zijn uitgekomen. Hier nu het eerste deel: Eerst even een 'geschiedenis tot het komen tot de Xbox 360': Zelf heb ik nog nooit een console gehad, maar heb alleen maar een pc. Helaas is die pc lang niet meer de nieuwste, maar doet hij het volgens mijn vader nog prima, oftewel: ik krijg geen nieuwe. Daarom was ik al een hele tijd van plan om te sparen voor een goede game-pc. Tot ik op een gegeven moment er aan dacht dat ik net zo goed een console kon kopen, die veel goedkoper zijn. In het begin van het jaar was het dan zo ver: ik kon een Xbox 360 kopen, er bleek alleen één probleem te zijn: mijn ouders wilden niet dat ik op de tv beneden zou spelen (ik had zelf geen tv op mijn kamer). Gelukkig krijg ik nu van mijn ouders een tv voor mijn verjaardag, en waren ze zo aardig om die alvast aan het begin van de vakantie te kopen, zodat ik lekker de hele vakantie had om er van te genieten. Dus ga ik nu zeer snel mijn Xbox 360 kopen! Waarom eigenlijk een Xbox 360?

Een erg goed punt, waarom zou ik eigenlijk een Xbox 360 willen kopen en niet één van de concurrenten, de Nintendo Wii of de Playstation 3 van Sony? Over de Wii heb ik erg lang getwijfeld, zeker toen hij net uit was. Uiteindelijk heb ik het toch maar niet gedaan, achteraf gezien is dat denk ik een goede keuze geweest, want er komen maar weinig leuke titels (voor mij) op de markt voor de Wii. Over de Playstation 3 heb ik eigenlijk nooit getwijfeld, tuurlijk, het is een leuk apparaat, maar hij is een stuk duurder en ik vind de extra's die de Playstation 3 biedt dat niet waard. Ten eerste de blu-ray: ik snap persoonlijk niet waarom je dvd's van €40,- wil kopen als je ook een veel goedkopere (€20,-) normale dvd kan kopen, ok, het ziet er beter uit, maar om daarvoor nou het dubbele van de prijs er voor te betalen? Een tweede 'extra' van de Playstation 3 zijn de exclusives, hier over kan ik kort zijn: Ze interesseren me gewoon niet genoeg. Bovendien 'ken' ik meer mensen met een Xbox 360 dan met een Playstation 3 (maar één vriend van me heeft een Xbox 360 en geen enkele een Playstation 3, bovendien hebben de meeste "userdoccers" hier een Xbox 360 en geen Playstation 3), wat natuurlijk ook een belangrijk punt is als je de multiplayer wil gaan doen.

De Console verwachting: ??

Tja, wat moet ik hier van verwachten? Hij is wit met een groen lampje (hopen dat dat zo blijft) en veel meer kan ik er niet over bedenken. Wel zeuren veel mensen dat de Xbox een hoop lawaai maakt, dus hopen dat dat nog wel meevalt.

De Controller verwachting: positief

Een belangrijk punt voor een controller is natuurlijk hoe hij in de hand ligt. Ik heb wel een aantal keer een Xbox 360 controller in mijn handen gehad (demopods in winkels enzo) en ik moet zeggen dat hij bij mij erg lekker in de hand ligt. Een ander positief punt lijkt me het feit dat hij draadloos is. Als ik wel eens bij wat vrienden bij een Playstation 2 zat, was het altijd een wirwar van draden, dus dit lijkt me een stuk gemakkelijker. Al moet ik dan natuurlijk niet vergeten hem af en toe op te laden...

De games verwachting: Zeer positief

Hier heb ik hele hoge verwachtingen van. Natuurlijk zijn niet alle games even goed (*kuch* Iron man *kuch*), maar er zijn volgens mij een hoop toptitels voor mij, waaronder GTA IV, Call of Duty 4, Bioshock, Mass Effect, The Orange Box, Assassin's Creed, Gears of War, Dead Rising en nog veel meer! Allemaal stuk voor stuk games waar mensen erg enthousiast over zijn en mij daarmee hebben aangestoken!

Online verwachting: positief

Ook het online gebeuren is iets waar mensen altijd heel positief over zijn, daarom verwacht ik ook hier wel iets van. Het is jammer dat je voor het Gold-abonnement moet betalen. Maar natuurlijk neem ik het wel, want multiplayer is bij een hoop games toch wel erg belangrijk! Ook verwacht ik dat alles snel en gemakkelijk werkt (met de menuutjes enzo).

Achievements verwachting: gematigd positief

Van mij hoeven de achievements niet zo om te laten zien hoe geweldig ik ben (ook al ben ik dat natuurlijk wel), maar achievements lijken we wel erg leuk om als extra uitdaging te dienen, waardoor je de games weer langer speelt. Zo kom je misschien weer op ideeën, waar je anders nooit op gekomen zou zijn. Ik zie het dus (voorlopig) als een extra uitdaging om de speelduur (in de positieve zin) te verlengen.

HDD verwachting: positief

Ik ga de premium/pro versie van de Xbox 360 kopen, daarbij zit een harde schijf van 20 GB. Ik denk dat 20 GB genoeg voor mij is: Xbox live Arcade games zal ik toch niet downloaden (misschien op een enkele na), de saves van games nemen volgens mij niet veel ruimte in beslag en demo's e.d. verwijder ik toch wel als ik ze een tijdje niet meer gespeeld heb. Oftewel: die 20 GB grote harde schijf lijkt mij groot genoeg! Maar ik blijf natuurlijk een Nederlander, dus er zullen veel gratis demo's gedownload worden.

Meer achter de Xbox 360 dan achter de pc?

Voor gamen in ieder geval wel , denk ik. Maar ik gebruik de pc natuurlijk nog steeds om te internetten, muziek te luisteren, programma's als word te gebruiken, msn etc. Daarom denk ik dat het ongeveer half/half wordt: Een deel van mijn tijd achter de pc om te internetten e.d. en een gedeelte van mijn tijd achter de Xbox 360 om te gamen. Misschien koop ik nog een enkele keer een pc-game, maar ik denk dat dat veel minder vaak gebeurt dan bij een Xbox 360-titel.

Over enkele weken komt het tweede deel om te kijken of mijn verwachtingen kloppen...