Gelooft u mij niet, neem het dan aan van de miljoenen succesvolle thuiswerkers die u voorgingen. Voor iets meer dan 50 euro en een maandelijkse bijdrage van €12,99 kunt ook u toetreden tot deze groep bevoorrechte werknemers. En dat in drie simpele stappen.

Stap 1 

Schaf allereerst ons starterspakket en de twee bijbehorende uitbreidingen aan. Deze zijn te vinden in vrijwel iedere winkel die handelt in computerproducten. Installeer vervolgens onze software op uw pc en wacht tot deze volledig bijgewerkt is. U wordt nu doorgestuurd naar onze website om daar een account aan te maken, die u nodig heeft om voor ons te kunnen komen werken. Volg de instructies op de site en vul alles naar waarheid in. Heeft u inmiddels een e-mail ontvangen met daarin uw inloggegevens, dan bent u klaar voor stap twee.

Stap 2

Start de applicatie die wij voor u op uw bureaublad geplaatst hebben en log vervolgens in met uw verkregen gebruikersnaam en wachtwoord. U kunt nu kiezen voor een bepaalde server. Zie dit als de virtuele werkplek waar we u gaan plaatsen. Waar u voor kiest, laten we volledig aan u over. Dit behoort tot de vele vrijheden die wij u bieden als werkgever. U zult hierna gevraagd worden om een virtueel personage aan te maken. Laat u hierdoor niet afschrikken, het is geen manier om uw eigen identiteit af te nemen. Het betreft enkel een formaliteit, die daarbij ons credo – dat iedere werknemer vrij is om zichzelf te ontplooien dan wel te uiten –  kracht bij zet.  

Heeft u dit achter de rug dan is het al tijd om aan de slag te gaan, zo eenvoudig werkt dat bij ons. Het zal u meteen opvallen dat wij u samen met nog duizenden anderen in een virtuele werkomgeving geplaatst hebben. U hoeft dus niet bang te zijn dat uw thuiswerkgedrag zal leiden tot een sociaal isolement. Wel zult u al snel merken dat het geen ontmoetingsplaats is, maar op de eerste plek een omgeving waar hard gewerkt wordt.

Iedereen is, net als u, bijzonder gedreven om het maximale te halen uit zijn of haar tijd bij ons bedrijf. De omgeving die wij hiervoor beschikbaar stellen werkt namelijk als een katalysator voor de productiviteit. En die productiviteit kunnen wij goed gebruiken, want er is genoeg werk te verzetten. Zo zult u op regelmatige basis pakketten af moeten leveren, producten die niet op voorraad zijn aan moeten vullen en naar bepaalde virtuele instanties af moeten reizen om op locatie een taak te volbrengen.

Een groot deel van de projecten voert u uit in teams, waarvoor wij een speciale lijn van communicatie hebben geopend. U zult moeten samenwerken met een team van vijf, maar soms ook tien of twintig man om de grotere klussen te klaren. U wordt hiervoor geselecteerd op basis van uw ontwikkelde talenten. Het kan voorkomen dat u voor een bepaalde taakomschrijving niet geschikt bent. Wij proberen u in zo’n geval bij een ander team in te delen. Met betrekking tot het werken in teamverband maakt ons bedrijf uiteraard gebruik van een eerlijk beloningssysteem, zodat ieder teamlid een vergoeding ontvangt naargelang zijn of haar geïnvesteerde tijd en inzet.

Verder kan ik u met plezier nog mededelen dat wij u naarmate u langer bij ons werkzaam bent steeds grotere maar ook belangrijkere klussen gaan geven. U zult zich uiteindelijk zelfs bezig kunnen houden met de wereldproblematiek. Omdat uw takenpakket veelal uit terugkerende opdrachten bestaat, kan het soms lijken alsof uw inzet geen verschil maakt. U kunt er echter zeker van zijn dat u hiermee desondanks een cruciale bijdrage levert aan de levensvatbaarheid van onze organisatie.

Omdat wij op onze beurt ook indirect een bijdrage willen leveren aan uw leven en bovendien gebaat zijn bij een gezonde relatie met onze werknemers, willen wij u ook graag in andere aspecten van uw bestaan van dienst zijn. Tegen een kleine vergoeding bieden wij u daarom de mogelijkheid om uw haren te laten knippen, van ras of naam te veranderen of zelfs een geslachtsoperatie te ondergaan. Wij hopen hiermee uit te groeien tot meer dan alleen uw werkgever. Dat we u niet alleen aan ons bedrijf maar ook aan uw miljoenen collega’s willen verbinden laten we blijken door onze werknemers iedere woensdag van 3 uur ’s nachts tot 11 uur ’s ochtends in de gelegenheid te stellen elkaar te ontmoeten. Dit faciliteren wij door iedereen in die periode vrij te geven.

Rest ons alleen nog u veel plezier en succes toe te wensen op uw nieuwe werkplek en u te verwijzen naar de derde en laatste stap, om het geheel definitief te kunnen maken.

Stap 3

Neem ontslag bij uw andere baan.