De bron

Volgens forgetthebox, althans hun bron zou de totale prijs om een Wii U te produceren rond de 180 dollar liggen. Volgens de huidige koers is dat in euro's een kleine €138.

Het gaat dus om een niet al te groot bedrag. Dit moet om die reden ook gunstig zijn voor de uiteindelijke verkoopprijs, niet? Laten we eerst eens verder kijken naar de onderdelen wat betalen we bijv. voor de camera's die in de controller (tablet) zitten? Doe eens gokje... waarschijnlijk dachten weinig 6 dollar wat neerkomt op €4,59. Het gaat om een camera die iets beter is dat die nu in de 3DS is, let ook nog op dat de prijzen dalen in de toekomst!

Het aanraak gevoelig scherm? 14 dollar, dat komt dus neer op €10,71.

Verkoopprijs

Zoals ik al eerder aangaf kan de prijs niet al te hoog zijn. We weten immers dat Nintendo er een andere strategie om na houdt dan Microsoft en Sony die hun consoles verkopen onder de productieprijs. Het kost dus €138, dan zit ik te denken aan een prijs tussen de €180 en €200. Maar Nintendo wil de Wii U verkopen voor minimaal 300 dollar wat neerkomt op €230 (komt uiteindelijk nog wel iets overheen). Dus in totaal maken ze op de Wii U per verkoop €92 winst! Dat keer een miljoen exemplaren is 92 miljoen euro. Of in dollars 120,2 miljoen! Uiteraard begrijp ik de productiekosten, ontwerpkosten en ga zo nog maar even door, maar voor een massaproductie product is €92 een hoop geld in mijn ogen.

Na alle opwinding ga ik toch nog maar even paaseitjes zoeken. Nog fijne een fijne dag toegewenst.