Vrijheid

Niets is leuker dan rustig in de Normandy te lopen en even een babbeltje te maken met je crewleden. ''Shepard, wat voor een kale gek loopt er nu weer in de kelder'' grapt Joker. Al lachend loop je rustig naar de lift om even een drankje op te halen. Al waggelend even langs de W.C. op de terug weg. En we gaan eens even flirten met Miranda, Kelly en wie ook maar in ons pad komt. Vervolgens als we daar klaar mee zijn vliegen we nog even naar een planeet om welke vijand dan ook te verslaan. Eenmaal terug met onze buit, kopen we nog een drankje, gaan shoppen in de Citadel. Vermoeid komen we terug in de Normandy. Ik voer de visjes nog even, kijk naar mijn prachtige collectie ruimtescheppen. En met een half oog en een brok in mijn keel kijk ik naar de foto van mijn oude vlam, Ashley.

Einstein, wat een dwaas!

Niet sneller dan het licht kunnen reizen!  Wat een dwaas, de technologie was er al toen Einstein nog in zijn kinderstoeltje zat, en zijn geprakte maaltijd gehoorzaam opat. In Mass Effect is Einstein een grap. Een gekke professor die niet vooruit durfde te kijken.

Groter doel

Er is natuurlijk ontzettend veel te doen in Mass Effect. Maar naast al dat gefeest in vage nachtclubs moet ik ook nog de wereld... nee! Het universum redden. We beginnen bij punt a en moeten naar punt b. Hoe we het universum redden maakt niet uit. Wil je een held zijn die iedereen red, of offer je alles op voor het groter doel? Het is nog maar de vraag of beide mogelijk is? Wat de juiste keuzes zijn? Wie en wat is Shepard geworden? Dat bepaal je helemaal zelf, de kracht van Mass Effect.

Ik ga snel weer verder! Misschien dat ik er binnenkort nog wel wat meer mee doe.

“It's so much easier to see the world in black and white…. Gray? I don't know what to do with gray….”