Tientallen afspraken met uitgevers zijn gemaakt. Rondlopen op E3 en op de normale booths proberen games te spelen is namelijk een verschrikking. Er zijn duizenden mensen die vechten om een kwartiertje die nieuwste topper te spelen, dus een afspraak met een uitgever om een game uit te proberen is goud waard. Deze moeten natuurlijk allemaal vastgelegd worden in een planning en dat voor drie Gamer.nl-redacteuren.

Afspraken voor persconferenties en feestjes. Beiden wil je natuurlijk niet missen. De persconferenties zijn het walhalla voor iedereen die een nieuwe Zelda of een nieuwe console voor het eerst aangekondigd willen zien. En de feestjes voor iedereen die midden in de nacht in een onbekende straat in LA wakker wil worden. Hopelijk gaan al deze wensen in vervulling.

De koffer inpakken. Je constant afvragen: wat ben ik vergeten? Uiteindelijk concluderen dat je alles bij je hebt, om in LA aangekomen toch nog een paar dingen te herinneren die je echt mee had moeten nemen. Als je koffer tenminste niet op het vliegveld kwijt is gemaakt. Voorbeeld: een collega wijst mij er net op dat ik wel een internationale stekkerdoos moet halen, de stopcontacten in de VS zijn immers anders. Op het nippertje… Andere essentiele zaken: een slof sigaretten, uitgeprinte toegangsmailtjes voor feestjes, een fotocamera, bezigheidstherapie voor in het vliegtuig (een boek, een DS, een iPod) en voldoende kleding om niet een hele week naar zweet te hoeven stinken.

Een uitgeslapen kop. Van uitrusten komt er maar weinig tijdens E3 en iedereen heeft zo zijn eigen manier om zich daar op voor te bereiden. Ik besloot dit jaar om in Nederland al aan mijn jetlag te wennen. Ik heb dan ook de hele zaterdagavond geslapen. Het is nu zaterdagnacht en het voelt voor mij als ochtend. Ik ben dus al gewend aan LA-tijd!

Deze redacteur is dus helemaal voorbereid op een drukke maar te gekke week!