Newell deed zijn uitspraken tegenover Kotaku. Volgens de Valve-ceo zullen er vanaf volgend jaar pc's op de markt komen die specifiek voor gebruik in de huiskamer en voor gaming zijn ontworpen. Deze 'Steam Boxen' zouden direct toegang geven tot het Steam-platform van Valve. Er gingen al lange tijd geruchten over dergelijke plannen van Valve.

Newell verwacht dat andere bedrijven dergelijke systemen gaan ontwikkelen, maar Valve zou ook zelf concrete plannen hebben om met een eigen 'Steam Box' uit te brengen. Het systeem zou weliswaar gebaseerd zijn op pc-hardware, maar volgens Newell een relatief gesloten platform worden in tegenstelling tot een normale pc. Desondanks zou het toepassen van pc-hardware niet alleen Valve, maar ook andere bedrijven de kans geven om te experimenteren met verschillende hardware-combinaties.

De eerste prioriteit voor Valve is volgens Newell het uitbrengen van de Linux-versie van Steam. Deze client is samen met enkele Valve-games momenteel beschikbaar als bètasoftware. Hoewel de Valve-directeur nog niet wil loslaten welk besturingssysteem de basis zal vormen van de Steam Box-spelcomputers, is het niet ondenkbaar dat deze op basis van Ubuntu zullen gaan draaien.

Volgens Newell is de nieuwe Big Picture-modus in Steam door gebruikers zeer goed ontvangen. Deze interface is bedoeld om de pc-gamer een interface te bedienen die is geoptimaliseerd voor televisies en gamecontrollers. Verder denkt Newell dat het pc-platform aan spelontwikkelaars meer kansen biedt, omdat de Steam Box hen ook toegang zou verschaffen tot gaming in de huiskamer, een markt waar momenteel spelcomputers van Microsoft, Nintendo en Sony de dienst uitmaken.

 

BRON: http://tweakers.net/nieuws/86002/valve-werkt-aan-steam-box-spelcomputer.html