LET OP: DEZE TEKST KAN SPOILERS OVER SAINTS ROW: THE THIRD BEVATTEN

Zakcentjes en Skydiven

Omdat ik wat krap bij kas zit en de centjes wel kan gebruiken voor mijn vakantie, besluit ik nog een korte stop te maken in Stilwater. De bank lijkt me geschikt. Nee, niet om geld op te halen, dat is te makkelijk. Voor een overval. Na mijn vorige avonturen in de stad, ben ik inmiddels zo bekend dat mijn fans zelfs op de foto met mij willen terwijl ik het geld van hun bankrekeningen plunder. Wanneer ik even later uit de achterkant van een vliegtuig naar beneden spring op weg naar mijn bestemming, Steelport, krijg ik het gevoel dat dit wel eens een hele vermakelijke vakantie kan gaan worden. Ik vind echter vrijwel meteen roet in mijn eten als ik eenmaal met beide benen op de grond sta en blijkt dat een of andere hipster mijn bankaccount heeft leeggeplunderd.

Zo begint een wilde klopjacht, maar ik moet bekennen, nooit wordt er ondergedaan voor het plezier. De stappen in de klopjacht zijn soms erg ruim en sluiten niet helemaal naadloos aan, maar gelukkig heb ik me van tevoren goed ingelezen, dus maak het voor mij persoonlijk niet zoveel verschil.

Verblijf en Activiteiten

Ter accommodatie besluit ik een downtown penthouse te nemen, dat is immers de stijl die ik van Stilwater gewend ben. Dus neem ik een helikopter, crash een feestje dat op dat moment aan de gang is en onder begeleiding van het nummer Power van Kanyé West begin ik aan een grote schoonmaak. Als de laatste lijken zijn geruimd en plaats hebben gemaakt voor stripperpalen en volgelingen is het tijd om te kijken wat te stad te bieden heeft!

In Steelport merk ik al gauw dat de activiteiten, hoewel over het algemeen toch vrij vergelijkbaar, een behoorlijk verschillend karakter hebben dan die in Stilwater. Ze zijn allemaal een stuk sterker gekoppeld aan mijn zoektocht naar wraak en ook zijn ze stuk voor stuk uniek. Wel kan ik tot mijn spijt nergens Fight Club of Car Derby’s vinden, wat toch mijn favoriete bezigheden waren in Stilwater. In plaats daarvan rijd ik rond in een auto met een tijger op de passagiersstoel, of steel ik een helikopter van een legerbasis op verzoek van een of andere louche figuur. Dan bel ik snel burgemeester Burt “F*cking” Reynolds om die vervelende politieagenten en soldaten van me af te schudden. Zoals ik al zei: no stress in Steelport!

Sightseeing en het Hoogtepunt

Na een wilde achtbaanrit, die me voerde door de doolhoven van de Professor Genki spelshow, een Tron wereld en een worstelarena, beland ik tenslotte op de set van een film gesitueerd op Mars. Hoewel ik veel elementen tegenkwam die ik juist probeerde te ontvluchten, zoals zombies, een lasergeweer dat een airstrike oproept en predator drone missiles, bleef Steelport zijn eigen stijl en sfeer behouden. Daarmee bedoel ik nog niet eens de bazooka die octopussen schiet, zodat deze octopussen het hoofd van je tegenstanders kunnen masseren wat er dan weer toe leidt dat ze zich aan jouw zijde scharen.

Nee, ik bedoel dat de handeling die me nog het meeste plezier van allemaal heeft bezorgd, al deed ik het honderd keer overnieuw, bestond uit het volledig upgraden van mijn shotgun, op de eerste de beste man op straat af te lopen en hem met mijn volledig geüpgrade shotgun een ferme tik in zijn kruis te geven.