Enkele weken geleden ondekte ik het userdoc gedeelte van gamer.nl. Dit ondekte ik doordat ik het zag onder het kopje 'laatste reacties'. Ik vond het meteen erg leuk om reviews van anderen te lezen en af en toe zelf iets te schrijven. Helaas is dit nu grotendeels verandert, in een korte tijd.

Het userdoc was voor velen een erg boeiend hoekje op gamer. Elke dag was er wel iets nieuws te lezen, waarna leuke en felle discussies ontstonden. Vele posters van game lazen de stukjes waardoor die discussies ontstonden. Het probleem is echter, dat dit nu niet meer het geval is. Deze discussies waren veel interresanter dan menig nieuwsfeitje op de homepage.

Een keer in de 3/4 dagen wordt er een nieuw stukje tekst geschreven in het userdoc gedeelte. Als ik kijk naar de lijst die er nu staat valt mij op dat er toch wel wat van mijzelf tussen staan, en van een vaste schrijver die liedjes reviewt. DIt vind ik erg magertjes. Eerder waren er veel andere posters, we noemen een Fant, Dopsho en Metalsonic. Ik spreek deze posters af en toe wel op msn, waaruit blijkt waarom ze niet meer posten.

Dit komt onder andere door het probleem dat het vrijwel onzichtbaar is. Bezoekers van de site kunnen niet makkelijk bij het userdoc gedeelte komen. Ze zien mischien iets bij laatste reacties staan, iets in de trend van ''Review door Roelofzen''. Daar klikken ze dan op, waarna ze bij de review komen. Als er echter geen reacties zijn, is het toch onmogelijk om bij de userdocs te komen?

Mijn oplossing voor dit probleem is daarom, plaats een linkje op de homepage. Iets waardoor andere posters ook kunnen zien dat er een userdoc gedeelte is. Hierdoor zullen hopelijk veel meer posters het userdoc gedeelte bezoeken, zullen veel meer mensen weer stukjes gaan schrijven. Kortom, betrek het userdoc gedeelte wat meer bij de site!

Een ander probleem is dat reviews nadat ze gepost zijn niet meer zijn aan te passen door de posters. Zonde, als bijvoorbeeld plaatjes weer eens niet werken, moeten admins dit aanpassen. Een beetje onzinnig in mijn ogen, waarom zouden de posters dit niet zelf mogen doen?

Het blijkt ook dat wanneer enkele fanatieke posters die al jaren posten er (tijdelijk) mee kappen omdat ze het beu zijn, het userdoc gedeelte meteen niks meer voorstelt. Dit komt dus doordat andere bezoekers van Gamer.nl het userdoc gedeelte niet kennen of omdat ze het teveel moeite vinden om op te sporen. Het userdoc gedeelte zit dan ook in de bezemkast van gamer.nl, en mijn vraag, kan het niet in de woonkamer komen te staan?