Ontwikkeling

De ontwikkeling gaat sneller dan de meeste mensen denken. Zo was 3D gamen een paar jaar geleden nog een fabeltje, terwijl het nu in topontwikkeling is. Als ik als voorbeeld nou een game kies, die niet heel oud is, en toen hij uitkwam bijna grafisch verpletterend was. Ik heb het over GTA IV. Toen ik de trailer van GTA IV voor het eerst zag, kon ik bijna niet geloven wat ik zag. Het was net echt. Ik vroeg me toen erg af hoe het zo mooi kon zijn, en kon dan ook niet geloven dat het na minder dan een jaar al weer achterhaalt zou zijn, want, als je de mod community erbuiten houd, is GTA IV momenteel bijna niet meer om aan te zien. Alles is wazig en overal zie je flikkeringen van lijnen. Bovendien zie je een gebouw pas heel laat op de map verschijnen. Ik denk nu dus weleens bij mezelf, als ik het weer aan het spelen ben, hoe heb ik dit ooit mooi kunnen vinden?

En nu verder?

Ondanks dat de 3D techniek nog niet uitontwikkeld is, zijn er nu al mensen bezig met de 4D techniek. Bij die techniek zit je als het ware in de game. Waar je nu nog achter de TV zit, met of zonder een brilletje op, zou je met de 4D techniek als het ware in het hoofd van de hoofdrolspeler zitten. Je kan rondkijken, en overal waar je kijkt, zit je in de game. Geloof je me niet? Bekijk dan dit maar eens. Dat is een voorbeeld van hoever ze nu al kunnen komen, en dus zijn.

Grafisch hoogtepunt?

De grafische ontwikkeling van games gaat helemaal hard. Ken je Red Dead Redemption nog? Toen hij uitkwam was hij grafisch perfect. Gamer.nl gaf de game niet voor niets een 10 (wat natuurlijk ook aan de geweldige gameplay lag). Oke, Red Dead Redemption is nog wel mooi, maar hij begint onderhand wel achter te lopen, en aangezien er op de PS3 en Xbox 360 geen mod community is, zal hij ook blijvend zijn. Geloof me, over een jaar denk je bij jezelf; ‘Goh, heb ik dit ooit realistisch gevonden?’ En hoe komt dat? Dat is simpel te verklaren. De ontwikkeling staat niet stil, hij kan worden opgehouden, maar nooit worden gestopt. Technieken als MotionScan zijn momenteel het nieuwste van het nieuwste, maar wat kunnen we in de toekomst verwachten? Een game die helemaal met HD camera’s is gefilmd? Een game die met foto’s in elkaar is gezet, en helemaal vloeiend loopt? Nu is er nog duidelijk een verschil tussen het uiterlijk van een game en de werkelijkheid, maar in de toekomst is dat misschien wel verdwenen!

*Update* Nieuwe computer, of...

Het is natuurlijk allemaal leuk en aardig, dat de ontwikkeling zo snel gaat, maar hoe hou je dat bij, ieder jaar een nieuwe computer van 1000 euro kopen? Nee, dat zie ik niet zitten. Waarom niet? Daar heb ik twee redenen voor, namelijk:
1. Ik heb het geld er niet voor;
2. Waarvoor geef je het uit?
Neem bijvoorbeeld ArmA III, een computer-only game, met vrij hoge minimale systeemeisen. Mijn computer kan de nieuwe ArmA niet aan, dus ik heb twee keuzes. Ik kan natuurlijk een nieuwe game PC kopen en daar veel geld aan verspillen. Ik kan natuurlijk ook nog even wachten tot het echt de moeite waard is om een nieuwe PC te kopen. Ik vind ArmA er heel mooi uitzien, maar het is geen bedrag van 1000 euro waard. Ieder zijn eigen mening, maar ik vindt de vooruitgang er niet groot genoeg voor. Wel interessant om te weten, stel, jullie PC kon een game als ArmA III niet aan, zouden jullie er speciaal een nieuwe computer voor kopen?

Tevredenheid bestaat niet

Gamers zullen nooit tevreden zijn, altijd zullen ze alles mooier en beter willen. Misschien zien de games er in de toekomst wel beter uit dan het echte leven! Toch moet er een keer een eind komen aan de ontwikkeling , wanneer het niet meer beter kan, wat dan ook het perfecte moment zou zijn om een goede PC te kopen. Dat gaan wij waarschijnelijk niet meer mee maken, dus helaas, we zullen onze spullen bijna jaarlijks moeten blijven vernieuwen. Mijn grote vraag zal waarschijnelijk ook onbeantwoord blijven. Hoever gaat de ontwikkeling uiteindelijk komen?


***************************************************************************************************************************
Bedankt voor het lezen van deze weblog. Ik waardeer het zeer als u reageert, maakt niet uit of het een nutteloze reactie is (want dat is deze weblog namelijk ook [nutteloos]).