Mijn eerste artikel van "Een blik@", hierin zal ik kort wat schrijven over een bepaalde game die naar mijn mening niet de aandacht gekregen heeft die het verdiend. Nu dus over Unreal Tournament 3.

Je hebt first person shooter games en je hebt first person shooter games. Je hebt games die je even snel oppikt en games waar je heel goed in kan worden. Waar ik naar toe wil gaan is dat Unreal Tournament 3 voor iedereen makkelijk op te pakken is maar dat het ontzettend puur is.

Puur is voor mij het woord waarmee je naar mijn mening Unreal Tournament 3 het beste kan beschrijven. Het is aimen, opzij springen, dodgen en meteen schieten. Kan je goed dodgen dan kan je bij een 1 vs 1 gevecht wel met een flinke score winnen. Unreal Tournament 3 is voor mij de eerste first person shooter op de X360 waarbij je bij een overwinning echt kan zeggen dat je gewoon goed bent.

Er zijn geen geluksfactoren bij UT3, verlies je? Dan ben je gewoon minder goed dan je tegenstander. Het is niet zo zoals bij een spel als Call of Duty 4 dat je maar het geluk moet hebben dat je goed respawnd of dat je het juiste wapen hebt. De balans in UT3 is perfect en een aantal levels zijn daarnaast ook nog eens episch. De kenner zal genieten van de naam Facing Worlds.

Een hele hoop tekst maar ik wil vooral duidelijk maken dat UT3 genieten is voor degene die een goede shooter wilt waarbij er voor de verandering weer eens grote verschillen kunnen zijn tussen een expert en een noob. Unreal Tournament 3 krijgt cijfers tussen de 8 en de 9 maar als je zoals ik al UT speelt sinds UT99 of nog van de Quake generatie bent, dan kan je UT3 makkelijk een 10 geven. UT3 is puur, hardcore en altijd op te pakken!

HEADSHOT