Toen ik voor het eerst de demo van Uncharted opstartte, was ik ten eerste verbaasd over de eerste cutscene. Het leek vrij opgepoetst, een van de mooiste spellen die ik ooit gezien had. Eenmaal neergestort kreeg ik het een beetje moeilijk toen een stel inboorlingen (dat dacht ik althans) m'n lichaam wilden doorzeven met 9 mm kogels. Een maand later lag hij voor me, in bubbelenvelop met een mooie blauwe Bol-brief erop.

Eerst moet ik dit kwijt: welke imbeciel heeft deze cover ontworpen? De amerikaanse ziet er veel, véél beter uit. In 4 talen staat een overduidelijk verkeerde vertaling uit het engels op de achterkant en dit is aan de buitenkant minder impressive dan aan de binnenkant, heel eerlijk. De binnenkant is voorzien van een mooie achtergrond en een passend boekje. De CD ziet er veel beter uit dan de front cover. Wie verzint dit toch. Zoek maar eens op Google naar 'Uncharted Drake's Fortune Cover' en je vind prachtige ontworpen covers, door fans nog wel!

Maar, geen gamer zou een game beoordelen op z'n uiterlijk. Aan de buitenkant bedoel ik dan natuurlijk.

Na een mooie panorama shot van een onbekende zee met een drijvende boot (jawel, hij drijft) krijg je gelijk een filmpje. Nate, een neef dacht ik van Drake (DRAKE's Fortune), opent een doodskist en in plaats van een lijk treft hij een dagboek, met de laatste pagina eruit gescheurd. Elena is erbij om het allemaal te filmen. De stemmen verdienen een complimentje, vooral de Engelse. Ze passen precies bij de personages en meestal vergeet je dat je naar een spel zit te kijken.

Niet veel later komen de eerste bad guys al achter je aan, vermoedelijk willen zij ook een deel van de buit. Met de O-knop spring je achter een dekking om vervolgens je pistooltje om de hoek te steken en een kogel door iemands kop te jagen. Dit gaat vrij makkelijk en verkies ik makkelijk boven het best saaie hand-combat systeem, waarbij maar enkele combinaties er fraai uitzien. Je vriendje Sully komt te hulp met een watervliegtuig wanneer alle hoop verloren lijkt te zijn (climax climax).

Dan begint Uncharted: Drake's Fortune pas echt. Een achtbaan van onverwachtse omwendingen en goede voice-acting. Massieve goed uitgedoste jungles en prachtige omgevingen. Als ik mag uitgang van mijn eerste impressie, is dit één van de beste games die ik ooit heb gespeeld. Maar daar lees je meer over in mijn complete review, ik denk over een dag of 2.