Voor mij was 2012 een apart jaar. Mijn gamestemming is dusdanig veranderd afgelopen jaar dat ik niet meer constant aan de controller zit. Veel games verdwenen uit mijn bibliotheek, en er kwamen nauwelijks nieuwe invullingen bij. Allemaal met de reden dat ik gezakt was voor mijn eindexamen VWO; ik krijg geen tijd meer om te gamen, en dat doe ik dan ook niet. Mijn PS3 staat al sinds afgelopen zomervakantie op de zolder te rusten, en de collectie is in november gigantisch gekrompen. GT5 heb ik nog over voor m'n vrienden, en Red Dead Redemption daarnaast plus een paar gedownloade titels als GTA IV. LA Noire speelde ik simpelweg nooit, Assassin's Creed Brotherhood was een tegenvaller van heb ik jou daar, en die zijn dan ook vertrokken. Het vlammetje voor gamen is een beetje gedoofd.

Daar heb ik dus, als investering voor 2013, een andere voor gepre-ordered. Namelijk Grand Theft Auto V. De kans bestaat dat je 'm al aan zag komen, aangezien ik zo'n beetje alle Rockstar titels heb gehad voor de Playstation. Spelen zal ik hem pas eind mei, na de examens, en tot die tijd blijft hij zeker in het folie zitten. En dat heb ik er voor over, want na die twee trailers wakkerde het mijn game-vlam namelijk weer aan. Zo groot, zo mooi, zo vernieuwend, en dat terwijl je eigenlijk nog geen donder weet naast het feit dat hij de gamewereld eigenhandig een stukje gaat laten trillen.

Er is een andere game waar ik zowaar zin in ga krijgen: SimCity. Nou koop ik weinig games voor de pc, Minecraft/Tekkit daargelaten voor m'n neefjes van 10 en 12, maar die overweeg ik nu al serieus. Ik heb zoveel lol gehad aan de laatste SimCity's dat ik ze gewoonweg nog een keertje in de CD speler stak als ik er zin in had. Zeg maar, een stad opbouwen, zien dat alles misgaat, en dan maar de meteoriet erop. :)

Laten we hopen dat ik dit jaar dit mag doorzetten. Als alles goed gaat, ga ik games programmeren als vervolgstudie. En dan is gameervaring wel weer even handig, denk ik. Op 2013, dat alles maar goed mag komen!