Mijn top 8 van 2007 (X360): 8. FlatOut: Ultimate Carnage

Ik heb nooit wat gehad met de FlatOut-reeks. Ik beschouwde het meer als een afreageer spelletje wat nooit de moeite waard zou zijn om zo'n game te kopen. FlatOut: Ultimate Carnage volgde ik helemaal niet voor de release en ik had er hetzelfde gevoel bij. Maar toen die uit kwam, en ik een aantal reviews las werd ik langzamerhand wel enthousiast erover en later besloot ik hem toch maar te gaan kopen. En tot op de dag van vandaag heb ik er nog steeds geen spijt van gehad. Want FlatOut kan erg leuk zijn, als je van het genre houdt. Deze game bezit misschien wel het laagste plaatsje van deze top 8, maar toch is het een erg goede game.

Mijn FlatOut: Ultimate Carnage Review 7. Rainbow Six: Vegas

Niet helemaal eerlijk dat deze game erin staat, omdat hij is uitgekomen eind 2006. Toch klinkt een top 8 een stuk beter als een top 7. Omdat de game op het randje van 2006/2007 released is en omdat het toch een erg goede game is, verdient hij een plaatsje in mijn top 8. Ik vond de demo op Xbox Live Marketplace altijd erg leuk, tactisch en erg uitgebreid. Maar de game was al oud, dus ik verwachte dat die binnen een paar weken wel budget zou worden. Niet dus. En eindelijk, eind november werd het een Classic, wat inhoudt dat hij dat voor hooguit €30,- over de toonbank gaat. En ook van deze game heb ik geen spijt van mijn aankoop, want hij is geweldig. Hij is erg tactisch gericht en bezit erg uitgebreide missies. De goede multiplayer maakt het helemaal af.

6. Halo 3

Over heel 2007 gezien kan je wel zeggen dat Halo 3 dé teleurstelling van het jaar is. Halo ís overhyped en dat weet ik nu helemaal zeker. Begrijp me niet verkeerd, Halo 3 is een goede game, maar de geweldige game die iedereen voor ogen had is het niet geworden. De singleplayer is echter één van de beste singleplayers die ik ooit gespeeld heb, vooral door de schitterende muziek. Maar de multiplayer viel mij toch enigszins tegen. Het is leuk, maar het begint snel eentonig en zelfs saai te worden. Mede hierdoor vind ik Halo 3 een teleurstelling en veel te overhyped.

Mijn Halo 3 Review 5. Assassin's Creed

Een game waar ik de hype echt niet van begreep, het zag er allemaal mooi uit, meer niet. Nu ik de game gespeeld heb weet ik wel beter, de gameplay is geweldig, maar vooral in de graphics is Assassin's Creed een klasse apart. Alles in deze game werkt erg goed, maar het feit dat de game makkelijk en eentonig is zorgt ervoor dat Assassin's Creed niet verder komt dan de 5e plaats. Desalniettemin is Assassin's Creed minstens zo goed als BioShock en Gears of War en mag het zeker als een topper beschouwd worden.

Mijn Assassin's Creed Review 4. Forza Motorsport 2

Een jaar lang heb ik uitgekeken naar deze game. Ik hou ontzettend veel van racegames, als ze maar realistisch zijn. En Forza Motorsport 2 is zonder twijfel de realistische racegame op dit moment. Bijna alles aan Forza 2 klopt gewoon, het realistische schademodel, meer dan 300 auto's, de goede graphics, de lange speelduur en natuurlijk het realisme zelf. Forza Motorsport 2 is een heerlijke ervaring en voor iedereen die net zo veel van realistische racers houdt als ik een must-have.

Mijn Forza Motorsport 2 Review 3. Crackdown

Wat was ik blij toen opeens Crackdown bij mij op de deurmat lag, ik had de Gamer.nl-prijsvraag van Crackdown gewonnen. Crackdown leek me een best leuke game, maar ik zou hem nooit zelf kopen, dacht ik toen ik hem nog niet gespeeld had. Nu weet ik wel beter, Crackdown is een erg onderschatte Free Roaming game. Vooral de RPG-elementen en het feit dat de hoofdpersoon te overpowered voor woorden is brengt veel vernieuwing met zich mee. De game klopt gewoon van alle kanten en het is gewoon een erg indrukwekkende ervaring. Iedereen die van Free-Roaming houdt, moet deze game in huis hebben.

Mijn Crackdown Review 2. Call of Duty 4: Modern Warfare De recentste versie van de bekende Call of Duty-reeks, en dit is zonder twijfel de beste. Voor het eerst Call of Duty niet in WO2 en het is geweldig! Als de sublieme singleplayer je nog niet heeft overgehaald, moet je de minstens zo goede multiplayer eens spelen, want dit is zonder meer de beste First Person Shooter van 2007. Ik ga er niet veel woorden aan vuil maken, lees anders eens mijn Singleplayer Review. De multiplayer review komt binnenkort. 1. Mass Effect

Mijn GOTY van 2007 is zonder twijfel Mass Effect. Wat mij betreft de beste game die uitgekomen is in de nu al legendarische novembermaand. Mass Effect is een perfecte mix tussen een shooter en een RPG dat zich allemaal afspeelt in het heelal. Zowel tientallen zonnestelsels als planeten, kortom, een gigantische speelwereld. De enorm goede sfeer en gameplay maakt voor mij de beste game van het geweldige gamejaar 2007.

Mijn Game Of The Year 2007