Still playing

Eigenlijk het zoveelste opsom userdoc maar daarom niet de minste. In dit userdoc kan je bespreken welke games je dezer dagen/ weken speelt en welke je aankomende maand gaat spelen. We proberen wel een beetje in de grenzen van Q1 te blijven, dus geen verhalen over Diablo 3 of Gears of War 3. Spellen als de uitbreiding van GTA, Resident Evil 5, Halo Wars zijn uiteraard van harte welkom.

Wat er op de tv van MetalSonic gespeeld wordt

Secret of Mana - Playtime ~40 uur+~

Een sterke rpg die de tand des tijd goed doorstaan heeft. Het spel kwam op de virtual console in december maar wordt nog immer veel gespeeld. Met een uur of 40 á 50 op de teller komt de finish streep dichterbij. Het is levelen, een beetje uitzoeken waar de volgende tempel is en nog veel levelen.

Leuk: De gameplay blijft verslavend, en er is een grote diversiteit aan gebieden. Van een bos tot een ijs landschap tot een hoge berg. Het zit er allemaal in. Verder zijn er lekker veel tempels en hoef je nauwelijks te backtracken. Het grootste pluspunt is desalniettemin dat er geen side quests zijn en dat je niks mist.

Afknapper: Er moet zelfs voor mijn doen iets te veel worden geleveld, waar ik in het begin van het spel al vaak wat gebieden overnieuw deed om een hoger level te hebben kwam ik er gister achter dat ik nog te zwak was. Hierom was ik gedwongen om vandaag 6 uur lang te grinden in een klein gebied om te levelen van 42 naar 60.

Left4Dead Playtime ~ 30 á 40 uur ~

Leuk: Vele levels heb ik nu al meerdere malen uitgespeeld maar het is vandaag de dag nog steeds leuk om dit spel met een maat op hardcore te spelen. Het op één na moeilijkste niveau is precies goed, je bent niet meteen dood als een zombie je slaat maar ze zijn ook dusdanig sterk aan de andere kant dat je het niet rambo stijl kan uitspelen allemaal. Doordat de wapens steeds op een andere plek spawnen voelt geen enkele playtrough aan als een "seen it been there"

Minder leuk : Er mag nou wel weer eens een dlc komen, een extra level zou niet mis staan in dit spel. Misschien is het leuk voor wat zombies in de bergen. Of op een aantal boten, een beetje vernieuwing mag wel weer en dan koop ik hem met gemak. Left4dead is naar mijn mening een spel dat ik over een paar jaar met veel plezier nog eens speel.

Fire Emblem DS Playtime: ~ 18 uur~

Leuk De gameplay is typisch Fire Emblem, een mix van advance wars met een willekeurige rpg. Er zijn veel units en de ai dwingt je om goed na te denken over je zetten. Je zwakste units worden altijd gepakt waarbij er helaas geen phoenix down in je pocket is. Naast de singleplayer kan ik later altijd nog de multiplayer spelen. Van deze mode weet ik in elkgeval al dat degene die er online spelen beschikken over units met een hoog level en een zeldzaam wapen.

Minder leuk: Ik ben nu bij chapter 18 maar het wordt erg saai allemaal. Het verhaal weet mij niet te pakken en de levels zijn ook niet erg verschillend allemaal. Het is jammer om te zeggen maar ik ben er blij mee dat ik nog maar 5 chapters van het einde verwijderd ben.

MetalSonic kijkt uit naar

Als Left4Dead te dood is en ik de eindbaas van Secret of Mana heb verslagen, dan wordt het tijd voor Red Alert 3. Dit spel ligt al een tijdje naast mijn t.v maar straks heb ik ook tijd om hem in de dvd lade te doen. Niet veel later haal ik Halo Wars als hij goed ontvangen wordt en dan kan ik ook nog eens de al gekochte Knothole expansion van Fable 2 spelen. 2 Februari begint de studie weer maar voor die tijd heb ik als het goed is nog lekker veel kunnen gamen. De expansion van GTA wordt waarschijnlijk niet gehaald omdat ik wel genoeg GTA 4 heb gedaan. Dit is iets dat best mag worden gezegd na 50 uur in de singleplayer en een uur of 15 á 20 in de multiplayer. Lost but not least zal ik mij 26 januari wagen aan de PAL demo van Resident Evil 5, een demo met de besturing van Gears of War. Na de outdated besturing van de Japanse demo heeft Capcom wat goed te maken.