In het jaar 1994 werd Insomniac opgericht, een wereld lag voor ze open omdat de eerste playstation uit kwam. Het was iets nieuws iets met ongekende mogelijkheden. Na twee jaar hard werken hadden ze hun eerste game af. Disruptor een First-person schooter, die in die tijd gezien werd als een zeer goed spel door de altijd kritische achterban.


Na het afronden van Disruptor, was het tijd voor iets heel anders. Iets wat vernieuwend was, een sprookje. Die dag werd Spyro geboren. Charles Zembillas de bedenker van Spyro had in eerste instantie, Spyro niet als paars draakje in gedachten. Maar als een Groen draakje. De ontwikkelaar gaf aan dat dit niet zo slim was vanwege het groene landschap. Hij zou onzichtbaar kunnen worden. Daarom hebben ze besloten om hem paars te maken. Spyro het kleine paarse draakje met kleine vleugels, twee grote horens, een niet te vergeten een puntige mohawk.

In 1998 was het zover hij lag in de winkel, ik was nog een klein jochie, en mijn vader had hem gekocht. Ik had hem voor het eerst in mijn handen, echt nog zo´n oud hoesje waar cd´s in zitten. Er stond een klein paars draakje voorop, met daarachter een groen monster(Link). Bewonderend loop ik naar de playstation. De grote klep van de playstation gaat open het spel erin, en genieten van het magische playstation geluid, waar ik tegenwoordig nog kriebels van krijg. Op naar een plek waar het snoer net lang genoeg voor is, en genieten maar. Het spel begint, met een intro filmpje. In draken wereld gaat alles perfect een oudere draak wordt geïnterviewd, en beledigd Gnasty Gnorc. Een slechterik waarvan de draken dachten dat hij geen macht meer had. Niks bleek minder waar, en met zijn krachten veranderde hij alle draken in standbeelden. Jij weet er aan te ontkomen, en dan begint het avontuur.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/53/Spyro_the_Dragon.jpg

 

Einde van deel 1,

als er interesse is ga ik zo snel mogelijk door.