Sonic & Sega All-Stars Racing

Vandaag, 12-02-2010, trailer gedownload op xbox-LIVE.

Voor mij is deze game erg welkom op de 360 gezien dit genre er niet of nauwelijks op wordt aangeboden.

Het is verleidelijk om de game te gaan vergelijken met Mario-kart en dat doe ik dan ook.

Qua opzet vind ik de game veel van Mario kart weg hebben. Toch kreeg ik na enkele “potjes” wel het Sonic gevoel. Wanneer je de demo start hoor je SEGA, helaas is dit niet het originele geluidje van destijds!

De besturing is naar mijn mening dik in orde. Als ik het mag vergelijken met Mario kart, dan vind ik deze game net iets moeilijker. Ik vind dit positief.

Net als bij Mario-kart zijn er op de baan special effecten te verzamelen. Welke je krijgt bepaald te computer. Er zitten een aantal leuke tussen. Een ervan zorgt ervoor dat je beeld op zijn kop gaat!

Een ander element is dat je door scherpe bochten kun “driften”, wanneer je drift lang genoeg is krijg je een powerboost.

Grafische ziet de Demo er op de xbox 360 goed uit. Het is geen hoogstandje, maar in het licht van het genre voldoen het. De game oogt vrolijk en krachtig.

De gekozen muziek(jes) passen goed bij de game, het klinkt vrolijk en stoer, zoals Sonic bedoelt is.

Helaas kun je maar een track spelen in de Demo. Ik raad iedereen aan de game demo meerder malen te spelen, voor een goed gevoel.

Zover ik heb begrepen is deze game ook via xbox-LIVE multiplayer te spelen! En maar goed ook. Ik vind dat tegenwoordig toch wel een vereiste!