Seen it been there

Ik heb het gezien en ik ben er al geweest. Zo in het Hollands weer een nuchtere boeren opmerking. Waar boeren nog nuttig zijn voor de samenleving is de opmerking eigenlijk allesbehalve eentje dat een spel goed kan gebruiken. In de afgelopen paar dagen speelde ik meerdere games waarbij dit gevoel veel te sterk aanwezig was. In andere series had ik het vroeger ook al meerdere malen meegemaakt, het is iets dat je meemaakt als je al wat langer gamed dan vandaag. Waar ben ik dan zowel geweest en wat heb ik te vaak gezien? Lees het hieronder:

Zelda

Je hebt adventure games en je hebt adventure games, je hebt ownage en je hebt ownage. Zelda veroverde menig hart via de Super Nintendo en heeft voor een revolutie gezorgd door succesvol 3d te gaan op de Nintendo 64. Tot zover mijn lovende woorden. Het probleem met de Zelda franchise is voor mij dat elke nieuwe game eigenlijk weer net wat minder leuk werd. Op de N64 bereikte Zelda voor mij het hoogtepunt. De verwijzingen naar A link to the Past waren mooi, de 3d omgeving was mooi en de muziek was nog velen malen mooier. Het zwaard van Link heeft helaas ook een botte kant, zo gebeurde het bij mij in the Wind Waker dat veel dingen zo voorspelbaar waren. "Ah nu heb ik dit wapen, en daarna zal ik dit wapen krijgen, oh hier zal ik dit wel moeten gebruiken". In the Twilight Princess bereikte dit helemaal zijn hoogtepunt, ik heb er alles aan gedaan om dit een goede ervaring te laten worden. Zo heb ik veel verzameld veel rondgereden en een uur of 50 gespeeld maar er waren teveel "seen it been there momenten". En daarom kon het gewoon niet zo ownage worden als Ocarina of Time of A Link to the past.

Medal of Honor Airborne

Een spel dat ik net nog even heb gespeeld en waarvan ik niet zeker weet of ik er nog mee door ga. Het probleem zijn niet de graphix of de gameplay, die zijn allemaal wel netjes. Het probleem is dat het allemaal zo "seen it been there" is. Blaas wat anti air guns op, zoek nog wat andere dingen. Oh wacht nu moeten we ineens ergens helpen. Tja het klopt allemaal wel maar het is zo ongelovelijk saai en dit vind ik jammer. MOHA Allied Assault heb ik met veel plezier uitgespeeld maar Airborne is helaas niet vernieuwend genoeg. Het is teveel van hetzelfde en ja wat moet ik er verder nog van maken?

COD 4 online

Ook deze mode ontkomt er niet aan, ik heb het laatst weer even geprobeerd. Het ziet er goed uit allemaal, en het speelt lekker weg maar toch was ik na 5 minuten alweer op het dashboard. Het boeide mij gewoon niet, had ik de levels te vaak gezien? Had ik last van lag? Nee beiden zijn niet het geval, ik had gewoon geen zin in de sfeer en het type game. Neemt niet weg dat ik er blij mee ben dat ik bij COD 4 met de hulp van Fant de 1000/1000 score heb gehaald.

De toekomst

Ik denk dat het probleem voor een deel ermee te maken heeft dat ik alweer teveel shooters heb gespeeld. Frontlines Fuel of War, COD 4, Medal of Honor airborne etc. Ik denk dat ik nu ook even geen Modern Warfare 2 zou kunnen spelen. Het wordt voor mij weer tijd voor een leuke Mario Game. En over het terugkerende "seen it been there". Dit is gewoon niet leuk maar het is denk ik hierdoor dat het interessant is om constant nieuwe genres te proberen en op die manier nieuwe ervaringen te beleven.