Hoe doet de nieuwste telg van EASports Canada het op de nieuwste generatie?

Koning voetbal

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. FIFA 14 speelt heerlijk. De extra animaties ten opzichte van de huidige generatie vallen direct op. Stadions komen tot leven. De supporters zijn geen kartonnen borden meer maar leven echt mee. Als je in een thuiswedstrijd slecht speelt zullen ze je uitfluiten. En ze dansen op hun stoelen en zingen liederen als je de tegenstander weg tikt.

 

Daarboven is alles met betrekking tot het schieten aangepast. Hierdoor zullen nog meer verschillende doelpunten mogelijk zijn welke vervolgens met prachtige herhalingen terug te zien zijn. Je ziet de graspollen vliegen!

Helaas zijn er ook wat minpunten. In de dertig wedstrijden die ik speelde gebeurden er soms rare dingen. Een (goede) keeper die een hoge bal zijn doel in bokst (met niemand in de buurt). Een keeper die de bal klem vast heeft en vervolgens door een verdediger het doel in wordt geduwd (en de goal telt). En het spel is twee keer volledig gecrasht gedurende de wedstrijd.

Niets dat met een patch niet gemaakt kan worden, maar het zijn slordige fouten die je uit de ervaring halen. Daarnaast valt het op hoe weinig kaarten er vallen. In dertig wedstrijden zijn alle kaarten die ik gezien heb op één hand te tellen.

Geen vriendendienst

Zo zijn er helaas nog meer dingen waaruit blijkt dat het spel niet compleet is. Speel je graag samen met iemand op jouw console FIFA? Bereid je dan maar voor op een avondje vriendschappelijke wedstrijden. Er zijn geen toernooien meer welke je zelf aan kan maken. En ook Local Co-op Seasons (welke wel op de PS3 en Xbox360 zit) is er uit gesloopt.

Wat overblijven zijn de carriere modus (met nog steeds een ontzettend nieuw maar vooral slecht scouting systeem), succesnummer Ultimate Team en Online Seasons. Eventueel met een vriend, maar dan moet hij wel thuis zitten achter zijn eigen console.

Conclusie en beoordeling

 

FIFA 14 op de next-gen is de beste voetbalgame die momenteel te verkrijgen is. Dat wil echter niet zeggen dat de game perfect is. Enkele rare fouten en het ontbreken van enkele modi voorkomen dat dit een toptitel is. Toch heeft EASports een kunststukje afgeleverd dat veel potentie heeft om door te groeien tot een absolute keizer voetbal. Het is uitkijken naar de volgende FIFA. Houd je van voetbalgames en heb je een PS4? Dan zal je hier zonder twijfel veel plezier van beleven.

8.2

·         + Gameplay is beter dan ooit

·         + Presentatie is uitmuntend

·         + Ultimate Team is verslavend

·          

·          

·          

·         - Niet zo compleet als current gen

·        -  Kleine schoonheidsfouten

·        - Scouten in carriere mode is slecht uitgewerkt