Wanneer het verhaal begint en je komt terecht in Empire Bay proef je meteen de sfeer die het vorige deel ook had. Empire bay ziet er gedetailleerd uit en komt eigenlijk best sprookjes achtig over.

Empire bay komt erg levendig over. Dit is niet alleen omdat er auto’s en mensen rond rijden in de stad, er gebeuren velen andere dingen in de stad. De politie die andere mensen staande houd, ongelukken en gevechten.

Vanaf het begin wordt je meegenomen in het leven van Vito. Vito is een straatjongen die snel geld wil verdienen om de schulden die zijn familie heeft af te betalen.

In het begin rij je vooral veel door de stad maar daar hoef je geen seconde aan te ergeren. De besturing van de auto’s is in het begin wennen, maar zeer realistisch gedaan. Elke auto rijdt anders en soms heeft een auto meer grip dan de ander.

Naar mate het spel vordert worden de missies moeilijker en wordt je absoluut mee gezogen in het verhaal. Het verhaal klopt aan alle kanten en is zeer eenvoudig om te volgen. Het is net of je echt bij de mafia hoort. Je komt van alles tegen van schiet partijen tot achtervolgingen en van achtervolgingen naar afrekeningen. De missies worden mooi afgewisselt en er is geen moment waar dit eentonig wordt.

De gameplay is simpel maar speelt heerlijk weg. Door simpel op de knop te drukken kan je ergens cover achternemen en uit de dekking schieten. Je moet alleen niet te lang overeind staan wil je het einde van je missie halen. Blijf vooral ook niet te lang op dezelfde plek zitten omdat alles kapot kan. Muren die afbrokkelen, hout, glazen alles kan kapot.

De vuist op vuist gevechten zijn leuk om te doen, wat eigenlijk best simpel werkt. Het gebruiken van de muisknop en spatiebalk volstaat en de finishing moves zijn schitterend.

In de achtervolgingen en op de weg zit hier en daar wel een min punt. Het verkeer heeft soms nog wel is zin om rare fratsen uit te halen om snel van strook te wisselen waardoor ze je een zet de verkeerde richting op geven.

Wanneer je heerlijk in de auto zit kan je genieten van de geweldige soundtracks van de game. Van onbekende nummers tot bekende nummers overal is aan gedacht en maakt het auto rijden net een stukje relaxer.

Het verhaal is zeer intressant voor de gene die echt interesse hebben in de mafia. Alle mafia zaken komen aanbod wat een echte mafia soap nodig heeft. Van geweldadige dingen tot emotionele gebeurtenissen alles komt er in voor. Het enige nadeel is dat het verhaal erg kort is en het vervolg blijft zeker niet uit.

Mafia 2 is toch een van de topgames van 2010 en maakt de verwachtingen meer dan waar. De levendige stad, de schietpartijen en de achtervolgingen. Het verhaal wat je mee neemt en laat zien hoe het er aan toe gaat.

Mafia 2 is helemaal niet perfect maar maakt de verwachtingen meer dan waar. Het verhaal is kort maar krachtig, maar het neemt je ver mee de mafia in.

Pluspunten:

- Leuke vuist gevechten

- Goed coversysteem

- Het verhaal

- De gedetailleerde stad

 

Minpunten:

- Te kort verhaal

- Enkele bugs

 

Dit is mijn eerste review comments zijn natuurlijk welkom.