TDU: 2

Laten we eerlijk zijn, TDU 2 was een grote fail. Slechte besturing, lelijke graphics, gevoelloos geluid en baggere servers. Er was nog geen dag voorbij of er kon al niet meer online gespeeld worden. Maar, het ergste vond ik nog wel de voice-acting, die nog meer leek op een reclame voor een schoonmaakmiddel dan een kwaliteitsgame.


Een nieuwe ervaring

Het is 17 september, een mooie zondagmiddag in de nazomer. Ik start mijn 360 op en begin met het spelen van Test Drive Unlimited, die ik omdat ik lui ben ga afkorten tot TDU. Gelijk kom ik in een dik huis terecht met een vrij aparte personage op de bank. Zo te zien kan hij niet van de drank afblijven, dus tijd om naar de garage te gaan. Dat is even wennen. Waar je in TDU 2 nog vrij kon rondlopen, kan dat in TDU nog niet. Ook het kiezen van de juiste auto gaat anders dan gewend. Als ik bijvoorbeeld een auto van een ander huis wil gebruiken, moet ik ook naar dat huis. Even kijken welke auto ik wil. Ik heb het spel ver uitgespeeld, dus kan iedere auto kiezen die de makers in het spel hebben gestopt. Geen Lambo's in TDU 2? Dan maar met de Murciélago!

De eerste meters

Het eerste wat me opvalt, is het interieur. Dat heeft een prachtig groot stuur, duidelijk zichtbare ramen en altijd leesbare meters. Daarna gaat mijn oog naar de GPS. Waar er in TDU 2 eigenlijk alleen maar wegen op te zien zijn, is er in TDU ook te zien hoe het landschap eruit ziet. Mocht er dus een bocht komen met een sloot ernaast, weet je nu dat je extra moet remmen, en zeker niet de bocht afsnijden.  Dan is het tijd om de motor te starten, de 3e verassing. Wat een geluid!

Vol gas

Misschien dat jullie er geen last van hadden, maar in TDU 2 vond ik het geluid als je terugschakelt enorm irritant. In TDU 1 is dit veel beter. Als ik rond de 5000 toeren rijd, en terugschakel hoor je het gegrom van de motor!

In de eerste bocht is het al raak, onderstuur. Een verloren zaak, zou je zeggen. Nee dus! Ik stuur vol tegen en zie hoe ik prachtig een bocht doordrift. Dat was lang geleden! In deel 1 kan je dus wel driften zonder de controle te verliezen. Na een paar bochten foutloos doorgedrift te hebben, gaat het fout. Een tegenligger en niet zomaar een. Nee hoor, het moet net weer de enige politieauto zijn. Sh*t!

Achtervolging

Ik was gewend dat er een heel leger aan agenten achter me aan kwamen, maar ook dat is in deel 1 niet het geval. Er staat dat ik in level 1 ben, en er komt ook enkel 1 auto achter me aan. Deze is in mijn Lambo echter zo afgeschut. Dat was makkelijk!

Prachtig spektakel

Ik heb Xbox Gold, dus ga ik ook even online. Je zou denken dat er niemand meer is, maar het tegendeel is waar. Het is er onwijs druk. Als je onderaan de map door de stad rijd, word je continu ingehaald door mensen met getunde sportwagen die gek naar mijn roze Lambo staren. Humor hebben ze niet, maar verstand in overvloed. Ik begrijp ze helemaal. Waarom deel 2 spelen als 1 ook nog bestaat? Ik ga deeltje 2 dan ook ergens ver weg stoppen, terwijl deelt 1 nog wel even in mijn Xbox blijft zitten. Tot de 23ste van oktober, om precies te zijn, als Forza Horizon van mij de kans krijgt te doen, wat TDU 2 nooit gedaan heeft.

(Geschreven op zondagavond/maandagochtend rond 12 uur, dus sorry voor de fouten, kritiek is netjes geformuleerd altijd welkom)