Release dates.. tegenwoordig is het meer een ergerpunt dan iets om naar uit te kijken. Honderden mensen boos omdat een game op de officiele release uitkomt. En waarom? Die release dates zijn er niet voor niks!

Het komt steeds vaker voor dat een game al in de winkel ligt zodra hij binnenkomt, in sommige gevallen wel 3 dagen van tevoren! Neem bijvoorbeeld Borderlands 2 en Tekken Tag Tournament 2, die waren al 2 of 3 dagen van te voren verstuurd door randomgameshop.tk.com.

En dan heb je nog de mega knallers zoals in dit geval Fifa (die vorig jaar wel eerder verkocht mocht worden). En dan de nog grotere knallers van activison/blizzard met WOW Mists of Pandaria en over 2 maandjes Black Ops 2. Het mooie aan activison is dat ze een belachelijk zwaar embargo op de game doen: WOW -> €30.000 en Call of Duty nog veel hoger.

Wat is er te doen aan release dates? Waarom staan er kuddes met boze mensen 2 of 3 dagen van te voren totaal verbaasd dat de game niet eerder word verkocht? Iedereen wil natuurlijk graag die game spelen, maar moeten we niet weer eens een keer uitkijken naar een release date, het ultieme gevoel van eindelijk het schijfje in je game apparaat stoppen samen met miljoenen anderen en tegelijk online gaan? Of is het gevoel: "Ik moet hem nu hebben nu hebben nu hebben!!!11!1!" en hem dan 3 dagen van te voren spelen omdat randomgameshop.tk.com hem als enige heeft verstuurd en jij alleen zit te spelen met 5 andere mensen online.. dus dan maar de singleplayer..

Denk ook aan wat er verloren gaat met de early releases! Vorig jaar was ik op het Uncharted 3 event. AWESOME! alleen had 50% al ge game op 50% uitgespeeld. zonde! want nu denkt Sony ook volgende keer, naja laat maar ze kunnen hem toch al spelen.. Het exclusieve gaat er voor mijn gevoel af en de gedachte "release dates zijn er om verbroken te worden" is eigenlijk te arrogant voor woorden :(

opnieuw geschreven uit een emotie waar ik nu in zit, zo zullen de meeste van mijn artikelen geschreven worden :)