We hebben wel eens van die periodes gehad dat er één game zou uitkomen die je moest hebben. Er waren ook wel eens periodes dat er wel 2 games waren die je moest halen, van die games die je beiden wel even zou halen bij de release. Maar wat er nu gaat gebeuren is gewoon ziek, andere woorden heb ik er niet voor.

Ik maak voor iedereen nu een overzicht van alle goede games die er in Q4 2008 uitkomen. Het zal er eigenlijk op neer komen dat je praktisch nog niet eens alles uit al deze games kan halen als je fulltime video games speelt. Dat betekent dan dus dagelijks gamen van 09 - 17.00.

Red Alert 3

Dat RTS games heerlijk spelen op de Xbox 360 is al bewezen met Command and Conquer 3 Tiberium Wars en de expansion Kanes Wraith. Lekker vanaf de bank met een controller in je hand je legers aanvoeren vind ik nu lekkerder dan krampachtig achter je bureau met een muis je leger aanvoeren.

Wat velen onderschatten is dat Red Alert 3 ontzettend veel goede acteurs in de game gestoken heeft. Niet alleen hebben we de leuke Blondines ( Tanya & Gemma Atkinson) ook zijn er mannelijke acteurs die weten hoe ze een goede rol moeten vervullen. Denk hierbij aan de meneer Shillinger, de blanke met zijn kale kop die een hoofdrol vervulde in de gevangenis serie OZ.

Fallout 3

Fallout 3 belooft dé combinatie te worden tussen een game die leunt op enerzijds een goede sfeer en anderzijds iets wat je wel semi rpg/ fps kan noemen. Naar het te hebben gezien van meerdere gameplayfilmpjes weet ik dat ik er ook maar eens aan moet geloven. De setting is uniek, en de sfeer is mogelijk magnifiek. Het zal een spel worden dat je meerdere malen kan uitspelen en dat ook nog eens een hoog memorabel gehalte kan hebben.

Silent Hill 5

Ondanks dat ik mij nog niet zo verdiept heb in de game denk ik dat het spel hoge ogen gooit. De Silent Hill serie is een kwalitatief hoogstaande serie als het aankomt op een horror sfeer die erg goed wordt neergezet.

Shaun White Snowboarding

Snowboarden, next gen, online mogelijkheden. Ik weet niet wat ik hier aan toe moet voegen. Ik doe zelf als sinds mijn 6de aan wintersport en ik heb Amped 3 kapot gespeeld. Het was niet te moeilijk en het had in tegenstelling tot SS X 3 ook nog wat realisme in zich. SWS is voor elke gamer die ook maar iets met de wintersport heeft simpelweg een must have.

Grote pistes, waarbij sommige afdalingen zo een minuut of 10 kunnen duren. Op het grafische vlak is het ook nog eens een grote verbetering ten opzichte van Amped 3 ( dat al superbe was) en dan is het ook nog eens heerlijk om een spel als dit te spelen met je eigen muziek.

Banjo Kazooi

Een platform game van rare die heel erg leunt op het fun element en de mate waarin de gamer zelf creatief genoeg is om voertuigen in elkaar te knutselen. Dit spel krijgt naar mijn mening ook nog veels te weinig aandacht, maar het zal er hopenlijk voor Rare voor zorgen dat ze weer eens op een positieve manier in de spotlights komen na het teleurstellende Perfect Dark. Ondanks dat het geen pure platform game meer is zal het vergeleken met de andere games van dit moment nog de meeste platform elementen bevatten.

Farcry 2

Afrika, ik ben er zelf nog nooit geweest maar na Farcry 2 weet ik ook hoe het daar is. Ik heb uiteraard wel wat documentaires gezien op Discovery Channel maar ik heb er zelf ook wel eens willen rondlopen. In Farcry 2 zal dat dan eindelijk mogelijk zijn.

Waar Farcry 2 eerst niet opviel voor mij nadat ik Farcry 1 voorzowel de xbox als de x360 had gekocht heb ik later ontdekt dat Farcry 2 op verschillende vlakken over Farcry 1 heen kan gaan. De graphix, de sfeer maar ook de uitgebreidere map editor. Het spel heeft meer realisme, en er is een groter gevoel van vrijheid. Ik kan hier nog ver op door gaan maar ook dit spel is eigenlijk zo'n spel dat je in elkgeval moet hebben gespeeld.

Fable 2

Alleen al om de hond en de mogelijkheid van co-op haal ik dit spel. Ik heb Fable 1 met veel plezier gespeeld en ik ga dit spel ook veel spelen. Enige waar ik mij nog wel eens zorgen over maak zijn de laadtijden. Deze zorgden er voor mij namelijk voor dat ik Fable 1 maar één keer wilde uitspelen. Desondanks, een must have tot en met.

Call of Duty 5

Call of duty 2 was mooi, 4 ging er dik overheen en met deel 3 heb ik ook veel plezier gehad. Ik vond Call of duty 3 zelfs leuker dan deel 2. Dit kwam omdat ik de levels mooier vond ( meer groen, meer sfeer) en omdat ik bij cod 3 meer bij het spel betrokken werd. Call of duty 5 zorgt er eindelijk eens voor dat we in de pacific kunnen spelen, er zijn vlammenwerpers en als overkill is er nog eens de mogelijkheid om het in co-op met 3 andere te spelen.

Gears of War 2

Hoe kon het ook anders, het laatste maar ook het beste spel. 5 vs 5, de Unreal 3 engine, een nieuwe campaign. Verbeterde graphix en weer een avontuur om u tegen te zeggen.

Conclusie

Het zijn mooie tijden voor de gamers van deze tijd, stiekem helemaal voor de x360 gamers waar multiplatform games er op de x360 altijd net wat beter uitzien en sommige games niet eens op de PS3 komen dit jaar. Denk aan: Fable 2/ Gears of War 2/ maar ook Red Alert 3. Alle games hierboven zijn MUST HAVE games, maar ik kan ze niet allemaal kopen. Er is namelijk nog zoiets als een HBO studie waar ik toetsen voor moet halen..

En dan komen er in de toekomst nog games als:

- Secret of Mana ( VC download voor de Wii )

- Chrono Trigger ( Voor de DS)

- Timesplitters 4

- Resident Evil 5

- Alan Wake

Jongens toch, hoe moeten we hiermee omgaan! Teveel ownage en te weinig tijd :D