Pokémon X Nobunaga's Ambition is een game die de turn-based grand strategy role-playing simulation-gameplay van Nobunaga's Ambition combineert met het Pokémon-universum. Nobunaga's Ambition is een succesvolle, Japanse simulatie RPG-serie van Tecmo Koei die zich afspeelt in Japan tijdens de Sengoku-periode. Er heersen binnenlandse crises, oorlogvoering en sociale chaos en het is aan de speler de taak om Japan te unificeren. De serie is nooit in Europa verschenen, ondanks de releases op de NES, Game Boy, SNES, Virtual Console en Wii. 

Elke oorlogsleider heeft een Pokémon, welke bij zijn of haar karakter of uiterlijk past. De Pokémon komen van zowel de 'oudere' series als van de Black en White-serie. In totaal zijn er zeventien oorlogsleiders en jij moet ze allen verslaan in hun persoonlijke kastelen met onder andere je begin-Pokémon Eevee. Zodra je een leider hebt verslagen in een turn-based gevecht, zul je het kasteel overnemen en zal je macht in de spelwereld toenemen. De gevechten zijn zes tegen zes waarbij één Pokémon per trainer wordt gebruikt. Per omgeving zullen er echter meerdere trainers op je zitten te wachten om je uit te dagen. Naargelang je avontuur zul je bevriend raken met diverse Pokémon en leiders om zo je kracht te vergroten. Naast een singleplayer-modus kun je in het spel ook online strijden tegen vrienden.

Vandaag komt het bericht naar buiten dat Pokémon X Nobunaga's Ambition in Noord-Amerika zal verschijnen voor de Nintendo DS onder de naam Pokémon Conquest. De releasedatum hiervoor is 18 juni. Over een Europese releasedatum is vooralsnog niets bekend gemaakt, maar de kans dat het spel nu ook de overstap maakt naar ons continent, is door dit bericht aanzienlijk groter geworden.

Hieronder vind je de eerste Engelstalige screenshots en een set aan artwork die vrij is gegeven met het nieuws over de Amerikaanse releasedatum: voor de plaatjes moet je naar   http://gamenieuws.come2me.nl/