Optie 1.

Afschaffen is iets wat wel regelmatig te horen is, dit gaat niet gebeuren omdat dit systeem het reageren motiveert. Denk aan het terug kijken van je eigen reacties wat gamer.nl inkomsten oplevert, want hoe meer er gekeken wordt des te groter de kans is dat er een goede adverteerder belang bij je heeft.

Optie 2.

Limiteren. Elke gebruiker krijgt per dag een x  aantal punten dat ze kunnen uitbesteden.

Optie 3.

Waarde van de reacties aanpassen zodat een lid die langer actief is meer invloed kan uitoefenen, dit werkt de dubbel-accounts tegen die minnen of zichzelf plussen.
Dit is wel een redelijk formule voor een eerlijke stijging dan hoeft gamer.nl dat ook niet meer te bedenken.

A(1)xM(0.1 tot 1)^2 dus eigenlijk: A×M^2

A= is de basis en start op 1, mocht het lid de fout in gaan dan kun je hier punten (0,1) aftrekken. Is een lid tien maand lid dan gaat het ook echt op 0,1 strafpunten, bij korte leden wordt die invloed op comments minimaal door de lage startwaarde.

M= dit is het aantal in maanden, één maand is 0.1 en het gaat tot 10 maanden dus 1.0 op haar max.

De begrenzing van 1 punt is er simpelweg omdat (lange) leden waaronder ik teveel invloed krijgen, dat is niet de bedoeling ;-)

Verder worden de punten naar boven afgerond omdat het anders nauwelijk zichtbaar is en moeilijk te verwerken voor gamer.nl, 0,49 is dus 0 (en 2,5 uiteraard 3).

Optie 4.

de redactie zorgt ervoor dat er strenger wordt opgetreden tegen ongegronde minners

Optie 5.

Het systeem van plusjes en minnetjes wordt openbaar gemaakt waardoor iedereen kan zien wie op wat gestemd heeft.

Optie 6.

Gebruikers kunnen zelf bepalen of ze gebruik willen maken van het systeem, wil iemand het niet gebruiken dan moet dat via het profiel kunnen worden uitgeschakeld.

Slotwoord:
Ik heb verscheidende mogelijkheden gegeven, het is nu niet meer aan ons leden van Gamer.nl om er iets aan te doen vind ik. Wil gamer.nl met dit systeem door gaan, het zij zo. Ik persoonlijk prefereer nummer 3 van mijn opties, dat misschien zelfs in combinatie met één van de anderen. Ik erger me niet aan het systeem zoals sommigen dat wel doen, maar tegen een stukje verbetering zeg ik geen nee!


Dit is een reactie op: Minnen zonder Argumenten  van lid Bult0055 en mijn laatste artikel over dit thema!

Update

Recentelijk heeft gamer.nl een nieuwe hoofd-redacteur gekregen, namelijk de heer Gerard van Nieuwenhuijzen. Dit was zijn reactie op iemand bij zijn introductie artikel. Ik ben er niet erg blij mee dat de kritiek van de leden kennelijk niet belangrijk genoeg is. In deze vorm werkt het systeem niet, misschien over vijf jaar met een nieuwe stroming leden? Nee, dit is onbegrijpelijk. Ik vind gamer.nl een leuke site, maar om keer op keer in die vicieuze cirkel te gaan?

"Het plus-minsysteem moeten we hier intern discussie over gaan voeren. Ikzelf heb wel het gevoel dat het zichzelf kan corrigeren, maar misschien moet dat wat meer gestimuleerd worden. :)"