Ten eerste: mijn welgemeende excuses voor die afschuwelijke woordgrap in de titel. Ik beloof plechtig geen slechte (woord)grappen meer te maken.


Het was een saaie week. Waar ik de afgelopen tijd geen game-nieuws site kon openen zonder dat er onmiddelijk een dozijn item-titels in mijn gezicht sprongen die ik ONMIDDELIJK ALLEMAAL TEGELIJK MOEST LEZEN OMNOMNOM… viel er de laatste dagen weinig op. Ongetwijfeld heeft dit van doen met het feit dat ik Bioshock Infinite items dodge als de Matrix. Ik zal mij niet laten spoileren! Het was saai en het feit dat we exact hetzelfde fucking „nieuwsitem“ over de Always On bullshit van de NeXtboX nu op wekelijkse basis door onze strot geduwt krijgen met een net iets andere titel helpt niet echt.


Toch moet ik het volgende constateren.

 

Je leest die "nieuws-items“ over een willekeurige idioot (waar je nog nooit van hebt gehoord maar waarvan de site die je zit te lezen zegt dat hij een bron is die je kan vertrouwen op het gebied van NeXtboX nieuws). Deze dude, laten we hem Bob noemen, vertelt een andere dude waar je nog nooit van hebt gehoord (ook een Bob) dezelfde shit die iedereen reeds besproken heeft; de Duran-Durango (oeps) heeft perma-internet nodig, zegt Bob tegen Bob, moet in je toilet bril worden geplugged om te werken en foto’s van de speler die hip zijn schaamhaar staat te trimmen terwijl hij Nikki Minaj (ik geef geen fuck om de spelling van deze naam) playbacked worden vol-automagisch geupload naar alle vrouwelijke Facebookers in je vriendenlijst zodat het makkelijker is om ze te "liken“. Dus, zoals elk intelligent persoon die Bobs bullshit leest, ram je je voorhoofd zo hard mogelijk op de CAPS LOCK knop en laat je TEH RAGE los in de COMMENT SECTION!11!one!

 

En dan is daar altijd die andere dude, laten we hem ook Bob noemen (gewoon om het onnodig ingewikkeld te maken), die komt met die ene perfecte zin waardoor AL je panties in een twist raken: "Mij boeit het niet, mijn XboX is sowieso altijd online, lol…"

Wel, Bob, dat is erg fijn. Gefelicifuckingteerd. Maar jouw kleine XboXje is niet waar het om draait, jij gesplicede Leadhead.

 

Het gaat er niet om dat jij je console altijd aan het internet hebt hangen. Het gaat om HUN shit die niet altijd online is. Of we het nu hebben over een server van een specifieke game, je ISP die toevallig haar tijd van de maand heeft of het feit dat je een Stout Jongetje bent geweest op Minecraft en daarmee een ban hebt gekopt voor je hele library aan games. Jij, Bob, kan je shit online hebben maar zodra ZIJ de zooi dichtgooien kan jij geen fuck. Jij, Bob, hebt het financiele equivalent van zes maanden ontwikkelingshulp voor een heel Derde Werelds Land aan consoles en games staan die waardeloos zijn geworden omdat iemand, ergens zijn Durangorange Juice (sorry!) over een switchboard heeft getieft.

 

Online zijn is inderdaad geweldig, Adam Orth, maar een compleet systeem alleen laten werken ALS hij online is, is een fucking handicap die potentieel onze dure collectie omzet naar een nutteloze, dure woonkamer decoratie.

 

Oh, en Adam? Als de stroom uitvalt zoals je aankaart in je stofzuiger-vergelijking, doet de NeXtboX het ook niet… Dus je hebt zojuist NOG een scenario omschreven waarin dat ding niets doet!? NAAR DE COMMENT SECTIE“!!1!!omfgbbq!one!