Hoe ik erop kwam.

In de zomer dit jaar kwamen mijn neefen uit Amerika, Las Vegas gezellig op bezoek. Dat waren al jaren PC gamers en die hebben mij het een en ander geleerd. Ik vond het erg interresant, dus besloot ik even een kijkje te nemen op Marktplaats met als gedachte een goedkopere PC om te bouwen tot een krachtpatser.

Mijn vondst op Marktplaats \ de slechte ervaringen.

Op Marktplaats kwam ik dan toch een PC tegen voor een prijs van maar liefst 230 Euro.
Specs:

OS: Windows 7
GFX: HIS HD 5770 1GB
CPU: Phenom II 840
HDD: 1TB onbekende harddrive (Niet naar gekeken :P )
MOBO: MSI 760GM-P33
CASE: MS-Tech Hornet CA-3000
RAM: 4GB 1330 TEAM
(Uit me hoofd.... SCOREHH!!)

Werkte goed, maar na de eerste dag begonnen de problemen.
Door de vervoering van de PC zat een RAM module helaas niet helemaal goed, waardoor ik als PC-noob begon te freaken omdat ik niet wist wat er aan de hand was (Wou niet opstarten en vroeg soms om USB voor BIOS). Toen na 10x toch besloot een keer op te starten kreeg ik na 10 minuten gelukkig (Ja, da's een rare) een BSOD die mij vertelde dat er iets mis was met de RAM modules. Na ze omstebeurt er uit te halen en daarna allebij weer in te doen werkte hij perfect.

Toen ik deze PC kocht was ik van plan de GFX kaart te upgraden naar een GTX 650 TI. Na uren researchen is dit uiteindelijk een Club 3D HD 7970 XT2 '13 SOC series geworden. Helaas kwam ik er al snel achter dat mijn Phenom II 840 erg zwakke cores heeft, en dus niet benut wordt, waardoor ik momenteel niet meer als 50% uit mijn HD 7970 SOC kan persen behalve bij Metro 2033. Man wat een sterk ding is het. En dat voor 250 euro!

Maar dit is allemaal goed gemaakt door Steam. Nog nooit heb ik zo veel te spelen gehad. Door de steam sales heb ik nog ruim 4 games uit te spelen, op console is dit nog nóóit voorgekomen en ik heb ook sinds een tijd niet meer zoveel plezier gehad in gamen. Wel baal ik ervan dat mijn vrienden (die ik ook echt ken) nog op console zitten en ik langzaam verander in koos vriendloos. Dat moet ik zo snel mogelijk rechtzetten.
________________________________
Als laatste upgrade ik mijn Mobo en CPU.

ASRock fatal1ty Z87 Killer

Intel I5-4670K

________________________________

Excuses voor enige fouten, te lui om na te lezen :l

Rick - 14