We mochten er een tijd geleden al van genieten op de PS3. Toen Metal Gear Solid 4 uitkwam, verkocht de PS3 opeens ontzettend goed. Iedereen had het er over. Metal Gear Solid 4 was dé reden om een PS3 in huis te halen. Iedereen zal en moest 'em hebben, behalve ik. Dit is mij ervaring over MGS.

Ik heb een PS3 in huis staan. Ik ben alles behalve Casual-Gamer, en speel alle Hardcore games. Van Devil May Cry tot Rainbow Six, van Soul Calibur tot God of War, van Call of Duty tot Final Fantasy. Maar van Metal Gear Solid moest ik niks hebben. Ik begon pas écht serieus met gamen toen de PS3 in Nederland uitkwam. Ik begon gamen weer als me passie en levenstijl te voelen. Ik voelde me weer een écht gamer.

Je zal je natuurlijk afvragen waar de laatste zin van me inleiding op slaat. Nee het is niet omdat ik van me ouders geen 18+ games mag spelen, het is niet omdat ik toen geen geld had, en al helemaal niet omdat ik niks van Stealth-Shooters moest hebben. De enige reden dat ik Metal Gear Solid 4 niet in huis haalde was omdat ik de game nooit een kans heb gegeven. Toen ik me PS3 samen met Resistance en Motorstorm op de dag van de release had gekocht, en allebei de games grijs had gespeeld had ik zin in iets anders. Op dat moment sprak jammer genoeg geen andere PS3 game me aan, dus ging ik MGS3 van een vriend lenen. Jullie zullen het vast wel weten als jullie zelf MGS3 hebben gespeeld. Wát een eindeloze saaie niet-boeiende begin had de game, en die begin was wel heel lang.....

Na de game een kleine 30 minuten te hebben gespeeld had ik er al genoeg van. De game sprak mij gewoon niet aan. Elke keer probeerde ik 't weer na een lange schooldag. Maar nee hoor, ik moest niks van die game hebben. Een weekje later gaf ik de game terug aan me vriend en hij vroeg natuurlijk hoe ik de game vond. Ik zei zonder enige respect dat ik 't een game van niks vond, en hij begrijpte me niet. Ik maakte de MGS-reeks gewoon letterlijk belachelijk. Hij zou me op dat moment eigenlijk een harde stoot moeten hebben gegeven.

Nadat ik een paar dagen geleden bij een vriend ging logeren, begon de pret. Hij deed z'm PS3 aan en wij hadden een 2 nachten lang oneindige lol met gamen. De eerste deel van die 2 dagen begon met CoD4. Hoewel ik de game zelf ook heb, en 'em thuis elke dag speel vond ik 't tog ontzettend leuk om 'em bij m'n vriend te spelen. Na een dagje volop gamen hadden we wel zin in iets anders. We gingen z'n game-collectie langs om te kijken wat er nog meer te beleven viel. Nadat hij met z'n vinger naar MGS4 wijste en de schijfje in z'n PS3 stopte begon het pas écht.....

Toen ik de beginfilmpje zag stond ik al versteld van de gamen. Wat een waanzinnig graphics, wat een sfeer, en wat een hoofdpersoon. Nadat hij een stukje voordeed en ik mocht spelen dringde het pas écht tog me door. Hoe heb ik ooit deze game kunnen laten liggen? Hoe heb ik ooit zoiets kunnen missen? Ik drukte op de Home-Knop van zijn Dualshock 3 en zette de game uit. Niet omdat ik het niet leuk vond, niet omdat ik de game niet mocht, maar púúr omdat ik de game zelf, alleen wou beleven. Ik wou mezelf in Solid Snake stoppen en mensen van achter uit de schaduw besluipen. Dit allemaal wou ik alleen in alle rust doen, en niet eventjes snel doorheenspelen met een vriend omdat hij dan weer aan de beurt is, nee. Dit was mijn MGS-moment.

Vlak daarna heb ik een paar dagen geleden besloten om zélf de game te kopen. Niks kon me meer boeien, andere topgames van deze tijd komen wel later. Ik moest en zou Metal Gear Solid 4 in huis halen. Voor een kleine 40 euro wist ik de game gister te bemachtigen. Na een lange dag begon het. En na 2 uur te hebben gespeeld wist ik dat ik mijn ervaring met jullie moest delen. Het is een taboe om als PS3-bezitter geen MGS4 te hebben. Je weet niet wat je mist. Je zal me ook niet snappen. Je zal niet snappen waaróm ik de game zo de hemel in prijs. Je zal niks snappen, totdat je jezelf in Solid Snake verplaatst.