Niet dat ik de andere games slecht vond, integendeel. Ezio en Altair hebben alleen in de voorgaande delen bij mij voor een fascinatie gezorgd. Goede stemacteurs en een mysterieus uiterlijk spelen natuurlijk wel een grote rol hierbij wat mij betreft.
Daarnaast vind ik het gewoon heerlijk om over daken te scheuren en met een gigantische sprong mijn tegenstanders om te leggen!
Dat het verhaal uitstekend in elkaar steekt maakt het voor mij alleen nog maar interessanter. Weinig games hebben mij ooit zo weten mee te sleuren in het verhaal als de Assassin’s Creed serie dit doet. Desmond  heeft sinds zijn barkeeper tijd een behoorlijke ommekeer gemaakt in z’n leven, ook al is het met tegenzin. De Tempeliers moeten nou eenmaal gestopt worden!

Maar, ook al speelt het voor het type gamer dat ik zelf ben wel, een goed verhaal maakt nog niet altijd een goede game. Ook de gameplay is gewoon heerlijk soepel en ik ben van mening dat er erg weinig storende bugs in de game te vinden zijn. Natuurlijk vind je her en der wel iets wat niet helemaal klopt, alleen is dat bij vrijwel elke game het geval. Denk bijvoorbeeld maar eens terug aan de Cougar Man van Red Dead Redemption.
Het gemak waarmee je gebouwen beklimt en tegenstanders omlegt leent zich gewoon uitstekend voor een lekker potje knokken en klimmen. En mocht je het toch anders willen doen.. Dan krijg je ook gewoon de keuze om dit wat meer “stealth” te doen. Wat wil je nog meer?!

Voor mij is het dan ook met uitstek mijn beste game dit jaar. Niet om de gameplay, niet om de graphics, maar dankzij Desmond en zijn verhaal.

Stiekem hoop ik nog altijd op het moment waarbij ik zelf in de Animus wakker wordt..


Maar dat blijft een illusie  ;-)