Omg, oh yeah vet

Aangezien ik een fanatiek gamer ben houd ik ook van alles er om heen. Ik loop niet met een Halo trui door de school maar ik vind het wel erg leuk om naar bedrijven te gaan die videogames maken of recenseren. Nadat ik vorig jaar langs Nintendo was gegaan omdat de eindredacteur van NDomain een goede vriend van me is kon ik vandaag langs Gamer.nl. Omg, de website waar ik al zolang post enzo!, en ik zal daar gewoon rondlopen. Gamer.nl, gevestigd in een groot kantoor tegenover de Arena boulevard en met een kantoor naast Insidegamer.nl is als je er eenmaal bent een stuk kleiner dan je zou verwachten. Het is geen grote ruimte met 20 pc's, het is eerder een knus kantoor waar iedereen elkaar kent. Bij binnenkomst kreeg ik na een kop koffie de mogelijkheid om te kijken wie er allemaal waren. Ik heb Niels & Michel even gegroet en de andere gamers die waren gekomen. Een check van de nicknames liet mij echter zien dat het geen actieve frontpage posters waren. Wat natuurlijk niet kan is dat ze bijna nooit in de userdocs kwamen. Nouja zeg, en dit terwijl de userdocs de place to be is. Los hiervan was het een gezellige groep vol tja gamers, veel gepraat over games van vroeger van van nu om dan uiteindelijk te doen wat we al zoveel doen. Juist'm een videogame spelen.

Halo Wars & Killzone 2

Nadat ik de demo van Halo Wars al een voor een half uur had gespeeld was het vandaag tijd voor het spelen van de debug versie. Het was in elk geval de game die later in de winkel zou komen als het aan komt op wat er in zat en hoe het er uit zag. In hoeverre mijn mening over Halo Wars op Gamer.nl komt in video vorm weet ik niet. Hierbij dan maar mijn mening in getypte vorm. Halo Wars speelt als een lichte rts waarbij je makkelijk gebouwen kan neerzetten en units kan bouwen. De manier waarop een spel verloopt is vlot en soepel. Je bouwt wat tanks en infanterie en zoekt de tegenstander op. De ai doet zijn werk maar verrast je niet. Het spel ziet er desalniettemin erg goed uit en de sfeer van Halo komt ook goed over. De muziek van het spel is gebaseerd op een nieuwe original soundtrack en er zijn tal van details die de Halo fans zullen herkennen. Van een sticky grenade tot een aantal units die niet voor de Humans of de Covenant vechten. In de mening die ik gaf in de video recensie kwam al naar voren dat ik het een erg leuk spel vind maar nu ik er zo naar terug kijk is het een mening die ik lekker houd. Het is een lekkere RTS game met mooie tussenfilmpjes en een goede Halo vibe zonder dat het over komt als "alweer Halo" iets waar ik bang voor was. Ensemble Studios heeft met andere woorden dus goed werk verricht.

Voordat ik naar huis ging had ik ook nog even de mogelijkheid om Killzone 2 te spelen. En ik ben het eens met Michel dat dit spel eigenlijk niet te vergelijken is met Killzone 1. Het is intenser, mooier en het speelt ook beter weg. Er zijn mooie (scripted) events zoals een brug die je kan opblazen en er is veel meer dan bij Killzone 1 een gevoel van het vechten in een team. Terwijl jij doorloopt gaat de rest van het leger weer ergens anders heen. Even verderop moet je ze helpen omdat ze van de zijkant beschoten worden door een groep van de Covenant. Om maar meteen met mijn mening in huis te komen, Killzone 2 is erg vet enzo maar het is niet mijn ding. Ik maakte mijn even dikgedrukt omdat ieder zo zijn spel is maar er zijn wat kleine dingen die mij niet bevallen. Zo vind ik het wapen iets te zweverig en kan je te snel draaien met je wapen. Dat laatste is misschien wel aan te passen maar het kwam er voor mij op neer dat ik niet echt goed in de game kwam. Het is niet zo dat ik net zoals bij Army of two misselijk werd etc maar het was wel zo dat ik mij moeilijk één kon voelen met de wapens en het personage waar je mee speelt. Ondanks dit denk ik dat het voor de PS3 eigenaren een game is die je sowieso in huis kan halen. Het speelt op zich goed weg en het ziet er erg goed uit. High textures en een overwegend goede framerate. Tot slot

Ik heb helaas geen fotos gemaakt omdat er bij de ingang van het gebouw al duidelijk werd aangegeven dat het niet kon. Verder was het ook zo dat de andere gamers ook geen fotos maakten en dat het voor mij het gevoel bevestigde dat het niet mocht. Het was leuk om de gasten van zowel Gamer.nl als Insidegamer.nl te zien. In het echt zijn ze een stuk kleiner maar wel hetzelfde als in de video recensies. Ik had gehoord dat Gamer.nl naar de village to be gaat (Hoofddorp) dus ik hoop dat ik nog eens kan langs komen. De tijd zal het zeggen!