Met name sinds de nieuwe ontwikkelingen van Sony en Microsoft valt het me op dat, ongeacht dat beide producten behoorlijk van elkaar verschillen, men altijd wel een mening klaar heeft over de "concurrent". En dan is dat vaak niet op een positieve manier.

Kinect en Move, sowieso in mijn ogen nog iets in de kinderschoenen. Afgezien van een aantal trailers, screenshots en aankondigingen heeft het gros van de geinteresseerde personen beide producten nog niet eens mogen aanraken. Wat zou ik dat ook graag willen kunnen.. Van te voren al kunnen zeggen of een vrouw tussen de lakens een gewaagde sparringspartner is zonder het ook maar één keer daadwerkelijk ZELF te hebben geprobeerd!

Het kan allemaal best leuk worden!

 

Kinect en Move hebben in mijn ogen beide wel potentie, qua technologie that is.
(I know, ik ben zelf ook deels schuldig aan dat vooraf commentaar leveren..Kom er op terug!) Beiden zeer geadvanceerde stukjes metaal en plastic welke ik van m'n leven nooit zou kunnen bedenken. Kudo's voor MS en Sony.

DE GAMES zijn alleen in mijn ogen tot dusver Casual met een hoofdletter C. Hoe tof zou het zijn om, zeg een Anno 1404, te kunnen spelen vanaf de bank met slechts je handen? Zou kunnen met Kinect en stiekem heb ik nog steeds hoop op een ontwikkelaar die dit weet te realiseren. (Heb een 360, vandaar)

Move heeft tot dusver bijvoorbeeld een aantal dans games. Ik, 21 jaar en het instinct van een oermens, zal niet snel al dansend in m'n studentenkamertje staan met een controller in m'n hand. M'n 14 jarige zusje zou dit bij wijze wel helemaal geweldig kunnen vinden. Die heeft alleen geen 300 euro over voor een console waar ze enkel een aantal danspasjes mee kan oefenen. Logisch!
Move heeft ook zat potentie om goed toegepast te worden in games, denk aan Hack 'n Slash games bijvoorbeeld.

Belangrijk blijft voor MIJ persoonlijk alleen het feit dat ik op m'n bank kan blijven zitten en kan ontspannen. Ik game voor m'n ontspanning, of ik nou keihard afgemaakt wordt met een potje CoD of weer eens op een ronde wordt gezet met Forza 3, maakt niet uit.


Ik ben alleen wel van mening dat er zeker potentie zit in beide controllers en we zullen dit ongetwijfeld nog wel mee gaan maken in de vorm van kick-ass games. Laat alleen eventjes op zich wachten, het blijft natuurlijk een industrie en geen gunst voor ons gamers.
Neemt alleen niet weg dat het belachelijk is om nu al dingen te kunnen zeggen over iets wat je nog niet eens in je handen hebt gehad. (doel ik dus op jullie, fanboys!) Het regent minnetjes en plusjes hier op gamer.nl bij dergelijke topics.*

 

Dus doe eens niet, wees eens optimistisch over de ontwikkelingen en denk even na voordat je weer gaat bashen omdat Sony of Microsoft een product heeft uitgebracht wat niet beschikbaar is op jou console. Maakt het een stuk leuker hier, en hoeven we geen nieuwe blogs meer te openen om onze onvrede over het ratingsysteem meer te openen!

 

 

* om onderstaande blogs nog even te voeden wat betreft het rating systeem