Een vet spel

Left 4 dead is een super vet spel, het is naar mijn mening de beste co-op spel op de X360. Het is namelijk erg belangrijk dat je goed samenwerkt, je werkt goed samen en er is ook zo'n gevoel als in de film. "jullie twee gaan vooruit, ik cover mijn maat die nog even moet healen" "Roger there!". Left 4 Dead wist mij met de demo nog niet eens omver te blazen. De graphix waren out dated en verder voelden de wapens ook niet erg goed aan. Neemt niet weg dat ik niet veel later L4D voor mijn verjaardag heb gekregen en dat ik het met veel plezier heel veel heb gespeeld. Het spel is meerdere malen uitgespeeld, schitterend gewoon. En dan komt er nu ook nog een vervolg van dit spel. Nieuwe maps, nieuwe characters etc, nieuwe ownage.

Toch..

Toch neemt dit spel zich iets te serieus en pakt het een aantal dingen niet helemaal lekker aan. Allereerst vind ik het jammer wat patches in de multiplayer deden. Het was leuk om de versus potjes te spelen. De mensen tegen de monsters was altijd leuk. Maar waarom moesten de dingen die af en toe voor een glimlach zorgen worden weggehaald? Ik denk aan het plaatsen van een doos voor een ingang, dit gebeurde af en toe en was simpelweg hilarisch. Verder zijn er nog meer dingen gepatchd die naar mijn mening gewoon niet nodig waren. Zo kon je miniguns "opladen" je sloeg er tegen en ze konden je lanceren en waren er levels waarin je in sommige hoeken niet kon worden geraakt door een zombie. Deze dingen hadden een hoog fun gehalte netzoals de stemmetjes en Team Fortres 2.

Left 4 dead

Is een lekkere oppervlakkige co-op arcade shooter. Niks meer, niks minder dit is de kracht van het spel. Een enkele "glitch in de multiplayer" moet niet worden vergroot. Een beetje fun is juist leuk het hoeft allemaal niet zo serieus. Als ik een serieuze shooter wil spelen dan gooi ik COD 4 er wel weer in of Rainbow Six Vegas 2.