Internet is bijna een synoniem van vrijheid, tenminste, dat was het. De laatste weken is een heuse internetoorlog begonnen. Er zijn eigenlijk 2 partijen, namelijk de mensen/organisaties die tegen piraterij zijn en de mensen voor internetvrijheid. Beide groepen hebben een punt.

- Aan de ene moet ik de piraterijbestrijders groot gelijk geven. Ja, het komt vaak voor, en daardoor lopen de mensen die hard voor iets hebben gewerkt heel veel inkomsten mis.

- Aan de andere kant, hebben groepen als Anonymous ook een punt, websites blokkeren is censuur, en censuur hoort niet thuis in een democratisch land, dat hoort bij een dictatuur.

Voorbeeld, Nederland is een vrij land, maar als er wetten als SOPA komen, gaan stukken tekst er zo uit komen te zien:

████████ is bijna een synoniem van ████████, tenminste, dat was het. De laatste weken is een heuse ██████████████ begonnen. Er zijn eigenlijk 2 partijen, namelijk de mensen/organisaties die tegen █████████ zijn en de mensen voor ████████████████. Beide groepen hebben een punt.


- Aan de ene moet ik de ████████████████████ groot gelijk geven. Ja, het komt vaak voor, en daardoor lopen de mensen die ████ voor iets hebben gewerkt heel veel inkomsten mis.


- Aan de andere kant, hebben groepen als █████████ ook een punt, websites █████████ is ███████, en ███████ hoort niet thuis in een ████████████ land, dat hoort bij een █████████.

 

Wat vinden jullie, internetcensuur, goed of slecht?