Waarom de demo ?

Via Gamer.nl kwam ik erachter dat er een demo online was van Crash Time, via het nieuwsbericht werd gezegd dat het vooral leuk was om de humor maar dat het verder niet een kwaliteitsgame is. Aangezien ik Ninja Gaiden 2 nog niet kon downloaden vond ik het wel leuk om de demo van dit spel maar eens te downloaden.

De eerste indruk

Na wat simpele menuutjes begin je dan maar met de demo, je wordt al snel in een achtervolging gestopt maar er valt ook iets op. Het spel ziet er goed uit, maar nu eens kijken hoe het verder speelt. In het begin moet je meteen achter een andere auto aan en het is al snel duidelijk dat het een arcade achtige besturing is maar wel één die lekker aanvoelt. Je racet over de Duitse Autobahn en je gaat met hoge snelheid door het verkeer heen. Het gaat snel, het bestuurt lekker en de gameplay en crashes deden mij enigzins aan Burnout 1 denken.

Één race en dan is het over ?

Neuh niet echt, de demo zal iets van een uur in beslag nemen. Er zijn iets van 10 races en zij variëren van het achtervolgen van een auto tot het winnen van een wedstrijd tot het afleggen van een offroad parcouers á la Dirt. Wat constant opvalt is dat dit spel er gewoon echt goed uitziet. Ik vind zelfs dat de textures op een afstand beter ogen dan die van PGR 3 of Forza 2. Als ik die spellen speel dan zie ik altijd wat kartels op de autos. In dit spel heb ik dat dus niet.

Ja en wat is het nou ?

Nou, het is een lekker luchtige game, beetje racen, beetje achtervolgen. Te snel over de Duitse autobahn rijden ( waarvan ik sommige stukken erg vond lijken op stukken waar ik in het echt over gereden heb) en een beetje stunten. Het is een lekkere tussendoor game die gewoon lekker wegspeelt. Lost but not least is er in de demo ook nog de mogelijkheid voor een multiplayer to4 spelers. Dit werkt ook goed, het snelheidsgevoel is net zo goed aanwezig als dat hij in de sp mode is.

Mijn voorlopige cijfer voor dit spel is een 8.5, het is fun, de demo is lekker groot en iedereen moet de demo eens hebben gespeeld. Of het spel ook de 60 euro waard is in een periode waarin ook Unreal Tournament 3 en Ninja Gaiden 2 komen weet ik niet maar ik zal hem zeker voor 30 euro uit de bak vissen.