Tips

Hieronder staan tips om te voorkomen dat de console kapot gaat. Ik zeg tips, maar eigenlijk is het verplicht! Helaas weet niet iedereen alles.

Hoe verleng je de levensduur van een console?

 

- Geef de console voldoende ruimte.

UITLEG:
Zet je hem in een kast zorg dan dat de console rondt de 20 tot 25 cm ruimte heeft om de warmte af te voeren. Zet een console nooit in een opgesloten kastje!

GEVOLGEN BIJ HET NIET DOEN:
Wanneer een console niet genoeg ruimte heeft om warmte af te voeren dan raakt de console overhit. Dat probleem zorgt bij de PS3 voor de bekende YLOD (Yellow Light Of Dead) en bij de Xbox 360 voor de RROD (Red Ring Of Dead) op.

- Zet een console nooit op de grond.

UITLEG:
Zet je console nooit op de grond. Hier ligt namelijk vaak het meeste stof en vuil. De console zuigt dan niet alleen koele lucht naar binnen, maar ook vuil en stof! Zorg dus dat de ruimtes waar je consoles staan schoon zijn. De beste plek voor een console is een tafeltje in een open ruimte of naast de TV.

GEVOLGEN BIJ HET NIET DOEN:
Stof veroorzaakt vaak de YLOD en/of de RROD doordat het de ventillatiegaten verstopt etc..

- Maak je console vaak schoon.

UITLEG:
Zet eens in de week de stofzuiger erop, of poets hem. In het boekje van de console staat vaak precies hoe hij het beste schoongehouden kan worden. Bijna niemand leest het boekje, sneuvelen er daarom zoveel?

GEVOLGEN BIJ HET NIET DOEN:
Teveel stof, nicotine en/of andere stoffen die een console kunnen beschadigen.

- Rook niet in de buurt van een console.

UITLEG:
Iedereen weet dat roken schadelijk is voor je longen maar de meeste mensen weten niet dat het ook schadelijk is voor je console. In ruimtes waar veel gerookt word zie je vaak dat de muren geel worden van de nicotine. Dat gebeurd ook in je console. Alles wordt een plakkerige bende en levensduur van je console zal flink dalen.

GEVOLGEN BIJ HET NIET DOEN:
Bij de PS3 zijn al voorbeelden van een Blueray laser die kapot is gegaan door nicotine. Hier is een afbeelding, zorg dat je op het moment van kijken niet aan het eten bent! -link-

- Koop een extra ventillator.

Dit is iets wat ik zelf niet doe, maar het heeft wel degelijk effect. Het gebruik van een externe ventilator of cooling pad is namelijk vaak een goed idee. De meeste blazen koele lucht naar binnen maar de versies die warme lucht weg zuigen zijn nog veel beter!

Wat heeft geen effect?

Het verticaal of horizontaal plaatsen van je console heeft geen effect op de levensduur ;-)

Bron: http://bit.ly/LMDUYp