Zo was er een man in Florida die het gezicht van een zwerver grotendeels opat en slechts met een regen aan kogels gestopt kon worden. Of wat te denken van het onverklaarbare virus dat op scholen in Florida is uitgebroken? Het lijstje van verorberde lichaamsdelen en buitenzinnige aanvallers gaat nog wel even door. Er bestaan dan ook al tal van sites die het “bewijs” netjes bijhouden en in kaart brengen. Voorlopig zijn we in Nederland gelukkig nog veilig, het is met name de oostkust van de Verenigde Staten die, zoals in zoveel zombiefilms, het decor vormt.
Hoeveel waarde hieraan gehecht moet worden weet ik niet, maar het lijkt erop dat men al volop voorbereidingen aan het treffen is. Op dezelfde toon waarmee u uw collega om zijn vakantieplannen vraagt, stelt men op het internet een vraag als “Wat is jouw zombieplan?” De antwoorden zijn verdeeld; de één verschanst zich in een bunker en luistert naar de radio, de ander gaat op zoek naar hulp. Veelal zijn het standaard plannen voor rampscenario’s, maar het zijn uitgerekend zombies die mensen er toe zetten om serieus over zulke plannen na te denken.
Ook zijn overal lijsten te vinden van geliefde wapens en andere benodigdheden. Van bruikbare shotgunmodellen tot zelfgemaakte Molotov cocktails, iedereen lijkt er verstand van te hebben. En wat ik nog verbijsterender vind: iedereen lijkt er ontzettend optimistisch over te zijn. Of het nu komt door de cultstatus, ultieme verveling of toch een gevoel van plicht, iedereen lijkt zich van binnen Will Smith te voelen. 
Zelf kan ik me altijd meer identificeren met de slachtoffers. Ik ben alleen een held als ik mijn sokken aan heb. Het enige wat ik nog beangstigender vind dan de zombie apocalypse zelf, is dat ogenschijnlijke enthousiasme waarmee sommigen het afwachten. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een wereld waar ik niet iedere dag moet vechten voor mijn hersenen en me geen zorgen hoef te maken over de vuursnelheid van een pistool. Zelfs als dat betekent dat ik niet iedere dag een machete kan meedragen. 
Gelukkig hebben de Amerikaanse instanties het bestaan van een zombievirus inmiddels officieel ontkent. Zo kan ik het maken van Molotov cocktails toch nog even uitstellen.

 

Goed ik geef het toe, het is niet echt gamegericht, maar ik dacht dat het wel voor eenzelfde soort publiek is. Ik heb deze column geschreven voor een prijsvraag voor Metro, je weet wel, die gratis krant in de trein. Als je het een leuk stuk vindt (of niet) plaats dan niet alleen een reactie maar stem hier: http://metrocolumn.nl/view/cw0w op mijn column!! Ik zou het ontzettend op prijs stellen. En even zodat je het weet: je mag zo vaak stemmen als je wilt! ;)