In mijn geval is het een top 6 geworden, maar een top 10 of top 3 is ook welkom, ik ben wel benieuwd naar de favorieten van anderen en hoop met mijn verhaal nog wat mensen over te halen de volgende games te gaan spelen.

6. Rock Band (1/2/3/B)
De muziekgame met ijzersterke gameplay, geweldige tracklists en DLC, twee uitstekende vervolgen en een Beatles versie. Ontwikkelaar Harmonix was met Guitar Hero op de PlayStation 2 al op de goede weg, maar met Rock Band hebben ze naar mijn mening het muziekgamegenre gedefinieerd.

5. Skate (1/2/3)
Op de PlayStation 1 was Tony Hawks Pro Skater 2 mijn favoriete game, ik kan hem nog dromen. Als skateboarder was ik zeer blij dat er nu een wat meer serieuze skateboardgame te krijgen was. Niet gewoon op kruisje of A drukken om een ollie te maken maar echt je lichaam en voeten besturen om zo te skateboarden was wat mij betreft revelutionair.

4. Portal (1/2)
Toen ik de Orange Box kocht dacht ik bij Portal "jaja het zal wel, een first person puzzle game". Na het spelen kon ik nog maar één ding denken: GENIAAL. Ook het tweede deel heb ik met een grote glimlach op het gezicht meerdere malen uitgespeeld.

3. Bioshock
Bij deze game werd ik letterlijk en figuurlijk ondergedompeld in een andere wereld, het ontdekken van Rapture was fantastisch, het boeiende verhaal en de sfeer zorgde er voor dat ik niet wilde stoppen met spelen.

2. Trials Evolution
Nooit gedacht dat een Xbox Live Arcade titel mij zo lang zou kunnen boeien, met alle DLC heb ik slechts €25,- aan de game uitgegeven maar het heeft me nu al meer dan 300 uur speelplezier opgeleverd. Als je jezelf voorneemt alle levels te gaan halen zonder fouten dan staat je een enorme uitdaging te wachten, maar bij ieder level dat je foutloos haalt is het gevoel van voldoening ontzettend groot, vooral bij een extreem moeilijk level voelt het als een ware overwinning om met nul fouten de finish te halen. De "Most Rewarding" game van de huidige generatie, het deed me veel terugdenken aan tijden dat je met pijn in je handen die pittige platformer op de NES voor de twintigste keer probeerde uit te spelen.

1. Red Dead Redemption
Eén van de beste games die ik ooit gespeeld heb, de natte droom van iedere western liefhebbende gamer. Nadat ik hem had uitgespeeld was ik niet overdonderd, toen ik mezelf had voorgenomen om hem later nog een keer uit te spelen (en dan met 100% completion) was ik wel overdonderd. De wereld waarin je speelt, de omgeving, de multiplayer, de karakters, het opeens aangevallen worden door een Cougar als je lekker aan het jagen bent en zelfs het paardrijden vond ik prachtig. Dat je in een spel stil gaat staan om naar een adembenemde zonsondergang te gaan kijken is wat mij betreft al bijzonder. Ik hoop dat er nog een vervolg komt (en alsnog een PC versie van RDR)