Een tijdje terug

Na uren van Fallout 3, maar liefst 51 werd ik uiteindelijk toch wat Fallout 3 moe. Het is een ontzettend goed spel dat nu een welverdiende pauze krijgt en ik vind het sowieso al wat als ik een spel langer dan 20 uur kan spelen. Dit omdat ik iemand ben die games graag afwisselt. Even een shooter dan weer een rpg, en dit is denk ik iets wat meerdere game's hebben aangezien veel games maar half worden uitgespeeld. Er is weer een nieuwe game in de winkel met mogelijk een ander genre of slechts een andere setting. Het is op die manier best duur en het is ook om die reden dat ik nog vaak zat probeer om eens wat games erbij te pakken waar ik al veel uren in heb gestoken. GTA 4 had ik een tijdje terug gespeeld voor een uur of 52. Ik was bij de laatste missie gekomen, hij mislukte een paar keer maar ik had eigenlijk al geen zin meer. Het spel ging uit de x360 in het hoesje.

The last mission

Gisteren ging ik dan maar weer eens de laatste missie doen, achteraf bleek dat vooral het stukje waarbij je langs het water moest rijden irritant was. Je ziet niet zoveel en je weet niet waar je heen moet. Gisteren had ik hem dan eindelijk gehaald bij de 6de poging. De sprong in de helikopter en wat er hierna kwam was eigenlijk ontzettend makkelijk. Het was heerlijk om eindelijk het eind filmpje te zien en een punt te zetten achter de main story. In het scherm van de credits ga je langs diverse locaties waarbij je een groot aantal namen ziet. Ik wist dat er veel geld in dit spel was gestoken maar dat er zoveel mensen aan werkten hield zelfs ik niet voor mogelijk. Alleen al voor het inspreken van de stemmen is een twintigtal acteurs ingehuurd. En dan heb je nog de verschillende radiostations met elk hun eigen stemmen etc. Ik ben iemand die altijd alle credits bekijkt, na vele uren vind ik dat ik dat de makers en het spel en mijzelf verplicht ben.

GTA 4 meets Midtown Madness

En dan heb je het spel uitgespeeld, er zijn geen main missions meer en er zijn dan een aantal dingen die opvallen. Je hebt geen verplichtingen meer en er ontstaat een ander soort GTA. Een GTA game die mij meer doet denken aan Midtown Madness. Een spel waarvan de eerste twee delen verschenen op de PC en het derde deel uit kwam op de Xbox. Het spel gaf je onder andere een mode waarbij je door een stad kon rijden. Je kon niks killen, er was geen politie etc. Het kwam neer op rondjes rijden in een virtuele stad met mooie graphix. Dit gevoel heb ik nu dus ook bij GTA 4, je rijdt wat rond. Je pakt een boot of zelfs een vliegtuig en je luistert ondertussen naar de radio of je custom soundtrack. Op het moment dat je vervolgens uit je auto stapt en zo maar iemand neerschiet weet je al dat de console binnen 10 minuten uit gaat. Er komen verschillende politieauto's, het SWAT team komt etc.

GTA 4

Blij dat ik het uitgespeeld heb, en of ik de DLC haal? Ik denk het niet vooral omdat Rockstar mij teleurgesteld heeft. Hoe moeilijk was het om wapens, tanks en apaches toe te voegen. Waarom wilt dit spel zichzelf zo serieus nemen in de multiplayer....