Geduld

Voordat er een nieuwe GTA uitkomt duurt het meestal een paar jaar, dit kunnen ze ook doen omdat de uitgebrachte games vaak zo goed zijn dat ze wel een aantal jaar meegaan. Dit lange wachten op een nieuwe GTA maakt gamers wel ongeduldig, daarbij komt ook nog kijken dat Rockstar pas laat screenshots en tenslotte trailers released. Geduld is voor een Grand Theft Auto game een vereiste, maar dit werpt natuurlijk wel z'n vruchten af: Fans van GTA zullen enorm uitkijken naar de nieuwe release van Rockstar.

Beetje bij beetje

De manier waarop Rockstar laat weten dat GTA V eraan komt en de kleine beetjes informatie die ze om de weken of maanden uitgeven zorgt er ook voor dat steeds meer mensen nieuwsgierig worden naar de nieuwe game. Een paar nieuwe screenshots, een klein trailertje, nog weer wat screenshots en een trailer over de personages enz. Uiteindelijk als de release van V in zicht is geven ze een gameplaytrailer uit waarin alles perfect word weergegeven en uitgelegd, deze trailer is bedoeld om twijfelaars over de streep te trekken en alsof dat nog niet genoeg is werpen ze aan het einde van die trailer een blik op de multiplayer van Grand Theft Auto V.

Deze trailer zal donderdag 15 augustus verschijnen.

Lang leve vrijheid

De enorme vrijheid die GTA 5 te bieden heeft is bizar, je kan doen wat je wilt! De game is groter dan ooit, er zijn meer voertuigen dan ooit en de graphics zijn stunning. De ware kracht van GTA zit in de prachtige open wereld, de personages, het gevoel van vrijheid en het realisme.

Dit alleen al is voor mij een reden om de nieuwe Rockstar in huis te halen, ik ben zelf een trouwe fan sinds GTA 3 op de Playstation 1, het blijft heerlijk om jezelf te vermaken in een realistische wereld waar de duivel diep in jouw hart naar boven komt. Je gaat de gekst mogelijke dingen doen, gewoon omdat het kan. Je besteld een hotdog aan een hotdog kraampje in Liberty City en vervolgens plaats je C-4 explosieven op z'n karretje en blaas je hem inclusief de halve straat op, omdat het kan.

Geweldige ervaringen met Grand Theft Auto hebben we allemaal en ik geloof dat GTA V hier een prachtige extensie van is en dat het ook nieuwe ervaringen oplevert.