Intro

Voor degene die net sinds de PS2 generatie video games spelen kan ik in deze zin al mededelen dat dit stukje niet interessant is. Voor de anderen die er niet van houden om iets te lezen dat het niet objectief is en niet interessant vinden om relaties te trekken tussen verschillende games hetzelfde.

Het stuk

Als je nu verder leest heb je of teveel vrije tijd of interesse in wat relaties die er in dit stukje worden gemaakt. Gears of War 2, bigger better and more bad ass. Een spel dat door mij beloond is met een 10 in een user review enige weken geleden. Een 10 die gebaseerd was op het uitspelen van de Insane mode en meerdere uren in de multiplayer mode. Een cijfer waarbij er gekeken werd naar deel 2 maar waarin ook een vergelijking werd gemaakt met deel één.

Op het moment dat ik het cijfer neerzette voelde ik me zeer tevreden met het voor mezelf neerzetten daarvan. Op basis van de argumenten daarvoor was dat voor mij het cijfer. Dit neemt niet weg dat Gears of War 2 toch iets had. Het is als een mooie sportwagen met een klein roest vlekje ergens onderin. Je ziet het misschien niet echt maar je weet dat het daar zit. Dit roestvlekje is wat groter geworden.

Los van alles vergelijkingen begin ik simpel. Gears of War 2 is de laatste twee weken niet in mijn X360 geweest. Spellen zoals Banjo Kazooie & Left4Dead hebben de plek ingenomen. Gears of War is netzoals alle games van EPIC games een spel dat het ook moet hebben van een soort gevoel. Een achtergrond bij het geheel. En bij Gears of War 2 is het matchmaking systeem een schande. Ik heb als loyale EPIC games fan geprobeerd om het te negeren en te accepteren maar het is me uiteindelijk niet gelukt. Zolang wachten op een game, en dan na de game meteen weer in je main menu zitten. Dit slaat nergens op. Ik wist dat er aan zou worden gewerkt en ik zou het spel dan even op een afstand houden maar.

De grootste tegenslag kwam met de downloadable map pack. Dit was gewoon pijnlijk. Ik heb de drie maps bekeken via een trailer op Gametrailers.com en ik zeg het maar gewoon. Het is ongeinspireerde bagger. Totaal beneden de maat van EPIC games. Gewoon geen stijl om 3 saaie maps voor 800 punten online te zetten. Het heeft de roestvlek op de auto vertien voudigd en het was als een headshot.

[img="http://www.bjsknives.com/image_manager/anatomy_of_a_knife.jpg"]

Hoe kan een team waarbij zulke goede level designers werken met dit soort maps komen. Zelfs als gratis download zou ik de wenkbrauwen fronzen maar dit, als betaalbare content. Degene die nog veel Gears of War 2 voelen voelen zich hiermee in de rug gestoken. En degene die weten wat Epic Games in het verleden heeft gemaakt zien het ook als een steek.

[img="http://wiki.occ.be/images/e/ec/Unreal_Tournament_3_Box.jpeg"]

Neem nou het UT3, een spel dat goed speelt en er ook super mooi uit ziet. En het is ook een spel waarvoor nog 0,0 aan downloadable content voor is uitgebracht. Unreal Tournament is meer dan welk spel dan ook een spel waarbij je gewoon lekker veel verschillende maps speelt. En dat het bij UT3 niet kan is gewoon tragisch. En dan zie ik nu dus ook nog eens dat op het moment dat er een kans is voor Epic Games om alles weer in orde te maken voor Gears of War 2 er zo'n map pack komt.

[img="http://fpmedia.insidegamer.nl/avatars/45462.jpg"]

Als je het mij vraagt is het succes tijdelijk teveel geworden voor EPIC Games. Ze willen teveel en te snel, dat ze nu alweer een tijd serieus bezig zijn met Gears of War 3 vond ik ook een slecht teken. Er zou eerst een periode van rust moeten zijn en evaluatie van deel 2. De drie maps die zijn gemaakt voor de DLC voor 800 zijn een schande. Ik heb hiervoor betaald voor de map pack bij GOW 1 maar die had verschillende themas etc. Bij Gears of War 2 konden ze dat ook doen.

[im][url=http://www.smashbros.com/en_us/stages/images/stage28/stage28_080218a-l.jpg

Een gevecht op een boot? een gevecht vlakbij een ravijn hoog in de bergen. Een gevecht bij een donker kerkhof ( on de pijn van het verneukte mansion level á la ik ben een wannaB twilight princess tempel te vergeten) . Er zijn zoveel dingen die ik kan bedenken en dan ben ik niet eens de meest creatieve geest.

[img="http://clan.canadaka.ca/modules/cod4stats/cod4_mp_cargoship.jpg"]

Epic Games liet mij naast de Nintendo games voor het eerst lopen in een wereld waarbij ik echt daar was, daar liep en daar moest over leven. Ik heb het uiteraard over Unreal. Het is ook de ontwikkelaar die met UT99 een nieuw standaard heeft neergezet. Een assault mode die voor mij nooit gevenaard is in welke game dan ook. De combinatie van team play maar toch ook vooral skill. En later natuurlijk Jazz Jack Rabbit.

Epic Games moet voor mij eindigen met een Epic Future en niet met een Epic Fail!