Ik had die ochtend nog Postal 2 geïnstalleerd en gespeeld, uren lang lekker mensen vermoorden door ze bijvoorbeeld het hoofd eraf te knallen met een shotgun, ze in de fik te steken of ze bloed te laten kotsen door een koeienhoofd vol gif naar ze te gooien.

Dat is leuk.

Maar na een poosje was ik er zat van, druk op F5, er komt 'Easy Saving' op het scherm te staan en de postal dude maakt een melige opmerking over dat ik wel erg vaak save.

Dat is leuk.

Eenmaal afgesloten ga ik het net op(natuurlijk met firefox), en kom ik op gamer.nl aangezien dat mijn startpagina is.

"een hond als wapen op postal 3 screens" zie ik staan, en vol verwachting klik ik erop.

Ik begin te lezen en na een poosje vallen de volgende zinnen mij op;

"Deze game onderscheidt zich van andere gewelddadige games door complete doelloosheid. Je speelt een psychopaat en je moord iedereen eigenlijk gewoon uit voor je plezier. Dit wordt gecombineerd met hoogdravende humor van urine-niveau en met wapens zoals een hond-geweer."

Ja hoor, het lijkt wel alsof Jack Thompson off die Dijsselbloem dit heeft geschreven!

zonder respect of enige voorkennis word de game afgezeken, en de mensen die de game nog niet kennen krijgen een vervormd beeld van de game.

Postal is namelijk echt wel meer dan doelloos iedereen afmaken.

Dat kan wel, natuurlijk, anders had de game geen M rating in de USA, en anders zouden we hem hier wel gewoon in de winkel kunnen krijgen, maar het is niet het doel van het spel.

Het doel loopt uiteen van een pak melk halen, wat de schrijver later een pure bijzaak noemt...

Maar je kon echt wel dat pak melk halen zonder ook maar 1 iemand te vermoorden, ik heb het gedaan.

Je loopt de winkel in, pakt de melk, gaat in de rij staan en betaald.

klaar, geen dode gevallen en je kon rustig naar je volgende opdracht, je loon halen bij het werk.

Daar vond je een leuk grapje van de ontwikkelaars in de vorm van agressieve anti-game-activisten die je met M16's tegemoet renden.

Dat is leuk.

echt waar.

De humor in postal is namelijk niet alleen maar urine niveau, het zit er wel in(over je vaders graf pissen, wat ik niet speciaal heel grappig vond), maar de andere grapjes zijn erg sterk.

Ik ga ze niet allemaal opsommen, daarvoor verwijs ik je door naar het nieuwsbericht waar een andere postal-fan ze eventjes opnoemt;

http://www.gamer.nl/doc/40589

Ik vind het gewoon vreemd dat een normale gamesite een game als postal net zoals iedere andere pers gaat af zitten zeiken zonder enige kennis van de game te hebben genomen.

Ik had het niet echt verwacht, en als postal fan was ik zelfs lichtelijk beledigd.

Maar gelukkig ben ik niet de enige, aan de comments te zien!

Postal 4 life ;)