Ooit heeft iemand bedacht om een glimmend steentje te ruilen voor een koe (ofzo).
Die persoon had zelf niks waardevols om te ruilen dus verzon tie iets om toch dingen te krijgen. Dat de ander het glimmende steentje al accepteerde is het volgende probleem.
Toen is alles in gang gezet. Alleen maar voor de hebzucht van de mens.

Vandaag de dag kan de wereld niet meer zonder geld. Je krijgt goederen door geld uit te geven, je krijgt geld door handelingen te verrichten. Maar er zijn ook mensen die meer als die ene persoon zijn met het glimmende steentje. Dit noemen we nu bankiers. Mensen die zelf dingen verzinnen zoals de beurs en banken. Beloven allemaal leuke dingetjes zolang ze maar met jouw geld aan de slag kunnen. Duizende regels worden er gemaakt en duizende mazen in de wet die oneerlijk spel mogelijk maken.
Zelf walg ik van banken en de beurs, het slaat toch nergens op allemaal. En als alle banken ineens de grond in storten moeten alle mensen van een land er voor betalen. Voor een truukje dat mislukt is van de grote bankmannen die volgens de wet of weet ik wat voor regels buiten alles staan. En het erge is dat de gewone mens alles voeld en die topmensen daar het allemaal niet uit maakt.

Ik heb zelf geen top salaris (minimumloon) maar ik kan alles doen wat ik wil, meer is altijd prettig, maar ik vind mijn leven prima. met minder kan ik zelfs ook nog plezier hebben. Hiermee wil ik aankaarten dat ik niet jaloers ben op die mensen. Ik zou het vreselijk vinden om geld te "verdienen" als ik het van iemand anders moest nemen met truukjes en vage contracten.

Waarom kunnen we niet zonder geld?

Dat leek me een goede oplossing, alleen ik stuitte al snel op een probleem.
Niemand doet dingen die die niet leuk vind zonder een beloning te krijgen, in dit geval geld. Er zullen zat mensen zijn die van een hobbie hun werk hebben gemaakt en graag voor niks willen werken als ze thuis maar eten en onderdak hebben enzo.
Maar de minderleuke dingen zullen niet of te weinig gedaan worden.
En daar gaat het mis, de samenleving zonder geld stort in als niet iedereen een steentje bij draagt. 1 van de zondes van de mens zorgt voor al deze ellende.
En dat is hebzucht.

We kunnen deze economie nog redden, deze wereld vol geld en truukjes heeft nog hoop. Ik heb een manier bedacht die het voor iedereen leuk maakt. Maar de zeer rijke mensen moeten daar aan mee werken anders is er minder resultaat.

Geef je geld uit.

Thats it, mensen die heel rijk zijn geven hun millioenen niet uit. Geef je geld niet weg (mag ook) maar geef het uit aan van alles waar mensen met minderen banen ook iets voor je kunnen doen. Zodat je hun moet betalen om iets voor je te doen.
Daar maak je banen mee, zorg je dat er meer geld in omloop is en heb je er zelf ook nog plezier van.

Iedereen kent wel die programma's van help mijn man heeft een hobbie ofzo, programma's die over hoarders gaan, mensen die vanalles verzamelen en niet gebruiken. Millionairs hebben dit probleem ook, maar dan met geld. En miljardairs zijn nog erger.

Dus mensen, geef je geld uit, niet te veel, maar zorg dat het blijft circuleren.