Mijn Game van het Jaar is Skyrim geworden, er zijn nog meerdere goeie zoals een MW3 en BF3. Maar deze Game, is voor mij gewoon het top punt. Jawel! Hier komen de redenen:


Het spel is een vervolg op The Elder Scrolls IV: Oblvion wat ook een geniale Game was, deze Game speelt zich na dit deel af. Wanneer alle Oblivion Poorten zijn gesloten en de draken op een of andere manier terug komen uit de dood. Is er een held opgestaan, die een bijzondere gave heeft. Deze persoon is ''Dragonborn'' en kan zijn Voice gebruiken om dingen bijvoorbeeld om ver te blazen. Oftewel, hij zegt woorden op, net als draken overgens en Shout het dan uit. Er is wel een hoofd verhaallijn, dat is natuurlijk draken jagertje spelen, maar deze game bied veel meer dan dat alleen. Er zijn honderden Side-Quests die minstens even goed zijn als de hoofd verhaallijn. Er is voor ieder wat wils als je na de Guilds gaat kijken. 

Dark Brotherhood (Voor de Assassin's onder ons)

Thieves Guild (Voor de geld stelertjes onder ons)

Companions (Voor de mensen wat van vechten houden, in Oblivion was dit de Fighters Guild.)

En nog vele anderen!


De Gameplay is ''leuk'' maar ik vind het minder leuk dan het geheel. Het vechten kan nu Dual-Wielded wat in Oblivion niet kon, na mijn mening echt een plus punt! Alleen het vechten blijft wat houterig, maar is wel leuk. Maar het praten met mensen in de wereld, vind ik super tof. Lekker in een bar zitten, babbelen met de bar man, heerlijk toch? Hij heeft altijd wel wat nieuws rondom de stad of weer een Side-Quest voor je in petto. Wat ook tof is, is boeken lezen, ik hoor je denken BOH SAAI? Nee, in Skyrim heeft het een toegevoegde waarden: Je skills kunnen erdoor omhoog gaan en je kan mystieke voorwerpen hun locaties achterhalen door boeken te lezen. Ik vind de sfeer ook gewoon heel tof, het is Fantasy. Het doet me dan nog het vaakst denken aan Lord of the Rings, en dan vooral het boek de Hobbit. Draken, schatten, mystieke krachten. Voor mensen die van Fantasy houden, een echte aanrader! Als deze Game, niet de Game van het Jaar word, dan verdiend geen het. Geen een Game is zoooo compleet als deze. Draakjes, hier kom ik!