Vraag aan veel gamers welke spellen ze vroeger leuk vonden en meestal hoor je wel mario, sonic of pokemon, deze games zijn gewoon niet meer weg te denken uit de harten van veel gamers.

de oude formule...

het is de vertrouwde formule die dit spel geweldig maakt, trainen en vechten om uiteindelijk de leaque te verslaan en de titel pokemon meester te bemachtigen, het is geweldig om pokemon nu ook echt te zien bewegen in een gevecht en de graphics zien er weer goed uit, vernieuwend is het niet echt maar dat maakt het er niet minder leuk op.

Maar iedereen weet dit nu wel, het verhaal is weer fantastisch en er zijn een aantal nieuwe elementen zoals bijvoorbeeld de seizoenen, wil je een bepaalde pokemon hebben, dan moet je bijvoorbeeld wachten totdat het winter is om hem te kunnen vangen, er zijn zelfs pokemon die van gedaante veranderen tijdens de verschillende seizoenen, dit is goed uitgewerkt maar doe verder niets met de pokemon, het maakt hem niet sterker ofzo.

TM's en minigames's

Maar er zijn kleine veranderingen die toch wel wat invloed hebben, niet op de game zelf, maar op je manier van spelen zoals de TM's die je niet meer verdwijnen als je ze hebt gebruikt, of de minigame die je moet spelen om de pokemon van de vorige versie te bemachtigen.

Achtergrondmuziek

Ook de muziek is weer geweldig, niet zo goed als in ruby/saphire http://www.youtube.com/watch?v=7w94yTKFeoo'' of silver en gold  http://www.youtube.com/watch?v=D0j9AOEhzO8 ''  maar het is weer geniaal toegepast in de steden en het voelt ook alsof Nintendo hier altijd zeer veel tijd aan besteed om de juiste muziek te krijgen bij dat ene stadje zodat het perfect wordt.

 

Pokemon black/white staat garant voor veel speelplezier en geeft weer een gewekdig avontuur waarin zelfs de volwassen gamer veel plezier aan beleefd, dat is de reden waarom pokemon black/white de titel game van het jaar moet krijgen, niet omdat het vernieuwend is, maar omdat het is zoals het is, geweldig.