Vele van jullie zullen de game wellicht niet kennen, maar From Dust kwam deze zomer uit als Xbox Arcade game. In de game heb jij controle over natuurlijke elementen zoals wind, water en vuur en dien jij de nieuwe bewoners van de wereld te helpen het gebied te ontdekken.
De gameplay is uitermate simpel. Je start de game in een natuurlijk gebied waarbij je ervoor moet zorgen dat de nieuwe bewoners van deze wereld een dorp stichten. Zodra dit dorp is opgericht wordt de wereld om het dorp omringd door verschillende flora en fauna.
Klaarblijkelijk is moeder natuur niet gediend van deze ontwikkeling en besluit om een tsunami op het door jouw net opgerichte dorp af te sturen. Het spel bied je vervolgens verschillende mogelijkheden om de natuur te slim af te zijn. Zo is er de mogelijkheid om met behulp van een talisman je dorp te beschermen tegen het oprukkende water, je kan grote hoeveelheden zand rondom je dorp plaatsen zodat het water je dorpelingen niet bereikt. Dit is natuurlijk eenvoudig in het begin, maar in latere levels, wordt je geconfronteerd met uitslaande bosbranden, overstromingen, droogte of zelfs vulkaanuitbarstingen....tegelijk!
Het gevoel van macht over de natuurlijke elementen is heerlijk, het leegzuigen van een meer, het omleiden van een vulkaan die uitbarst of het verplaatsen van een berg, ieder element in deze game is met zorg uitgewerkt.

De uitdaging neemt per level toe en zorgt voor een gezond gevoel van spanning. Het leuke is zelfs doordat je gebruik kan maken van de wereld om je heen, deze ook echt veranderd. Als jij een dreigende bosbrand besluit te doven met een grote hoeveelheid water, betekent dit automatisch ook dat er een meer of rivier ontstaat. Wanneer je dit meer niet goed afschermt van je dorp, zal deze overstromen in plaatst van verbranden. Doordat je continue tegen dit soort situaties aanloopt, zal bij iedere speler de wereld er anders uitzien. Ik heb de game inmiddels twee keer uitgespeeld geen enkele keer zag mijn wereld er het zelfde uit.

De game is niet lang en kan je in 4-8 uur uitspelen. Als bonus ontvang je nog een leuke challange mode die de game met zeker 4 uur verlengd. Voor 1200 Microsoft points voor mij persoonlijk de game ervaring van 2011!