Struinend over Marktplaats kom je nog wel eens wat tegen. Soms zoek je nog geeneens!

Opeens typte ik de zoektermen "Game, watch" in en daar stond die; Donkey Kong II. De flasback naar bijna 30 jaar geleden was niet te onderdrukken.

Eerste helft jaren 80, lcd games waren in. Blokker verkocht vele varianten, de Wehkampgids had er een pagina voor ingeruimd en in de speelgoedwinkels lagen ze in de vitrine. De games waren voospelbaarheid ten top. Je wist precies waar en wanneer een voorwerp je scherm in zou komen en wat jouw duimen moesten gaan doen.

Zelf had ik een voetbalspelletje waarbij je, als keeper, de voetballers moest tegenhouden. De ruilbaarheid in de klas was hoog. Velen hadden ook zo'n spel en zo mocht het gebeuren dat ik na één van de uitwisselingen thuis op de bank zat met het Donkey Kong II. Dit was het helemaal! Twee schermen. Je begint beneden te spelen en moet boven uitkomen.

Met pijn in het hart moest Donkey Kong na een week weer naar huis. Gelukkig was mijn voetbalspelletje ook in de smaak gevallen en mocht Donkey Kong later een tweede week komen logeren. Daarna zijn de wegen gescheiden....tot gisteravond!

Donkey Kong zal vele logeerpartijen hebben gehad, ikzelf heb ook niet stil gestaan de afgelopen 30 jaar. Het was een echte marktplaatsdeal. Je belt aan op afgesproken tijdstip. De verkoper doet open. Je zegt waarvoor je komt. Na snelle keurring van het gebodene reken je af om vervolgens in de auto eens goed te kijken wat je daadwerkelijk hebt aangeschaft. En daar zat ik dus in de auto weer een potje te spelen in het zicht van Donkey zijn vorige verblijfplaats. Ik had hem bevrijd van de ogenschijnlijke niet zo geinteresseerde verkoper.

Nu is het ochtend en zit ik achter de laptop met het spelletje naast me. Wat wil ik er eigenlijk mee? Aan de kinderen geven? Geen denken aan, straks is hij zo weer kapot!  Waarschijnlijk vinden ze het ook niet boeiend want er kan maar 1 spelletje op gedaan worden. Dit in tegenstelling tot de phones en pads die hier ook rondgaan in huis.  Wegstoppen in een kast behoort ook niet tot de opties.

Misschien dat ik hem in de caravan leg en dat het een vakantie-item wordt. Een van de weinige momenten in het huidig hectische leven dat er tijd is voor herpositionering van jezelf. Wie was je, wie ben je en wie wil je zijn. Donkey Kong kan me hierbij misschien helpen...