Toch is er sinds de release van het motionsensor apparaat Kinect iets veranderd bij Microsoft. Waar zij eerst de nadruk legden op graphics en de hardcore gamer op de eerst plaats hadden staan, proberen zij ook het gezin aan te spreken met games die gebruik maken van Kinect. Uiteraard heeft dit te maken met het feit dat de Wii van Nintendo een compleet andere markt aan zich wist te binden en de verkopen de pan uit rezen. Microsoft besloot de kant van Nintendo op te gaan met een geheel nieuwe vorm van besturing.

E3 2011

De E3 van vorig jaar was voor mij dan ook persoonlijk een teleurstelling. Terwijl Nintendo een nieuwe console aankondigde en een rits van 3DS spellen en Sony heel veel prachtige exclusives aankondigde of liet zien focuste Microsoft zich heel erg op Kinect. Games als Fable: The Journey en ook het spel Ryse (waar ik stiekem wel erg nieuwschierig naar ben) hebben absoluut de potentie te laten zien dat Kinect meer is dan gamen voor het gezin met de motionsensor maar hebben de schijn vooralsnog tegen.

Spanning

Deze E3 moet duidelijk worden hoe belangrijk de hardcore gamer voor Microsoft is. Er zullen in ieder geval beelden getoond worden van Forza en Halo 4 en ook zal de presentatie vast en zeker een langdurig filmpje van Call of Duty bevatten waar zij nauw mee samenwerken. Verder zullen we ook ongetwijfeld te zien krijgen hoe Fable The Journey echt gaat spelen en hoe Ryse zich ontwikkelt heeft in een jaar tijd. Toch blijft bij mij de nare smaak van het vorige jaar nog steeds in de mond, middelmatige Kinect games die weinig tot niets aan de console toevoegen. Ik wacht dan ook met spanning op de persconferentie van Microsoft en hoop dat zij de hardcore gamer weer belangrijk maken.